Изгоряха 1700 дка пшеница край противоградна площадка

STZAGORA.NET
Пожар
на 19 юни е получен сигнал за възникнал пожар в блок, засят с пшеница в землището на с. Опан. Намирал се е в непосредствена близост до площадка на регионалната служба за борба с градушките. В същия момент на нея са се провеждали стрелби с противоградни ракети. По данни на служител на площадката пожарът е възникнал на около 150-200 м от нея след втория изстрел. В резултат на пожара напълно изгорели са 300 дка засети с пшеница, собственост на 55-годишен старзоагорец и 1400 дка, собственост на 54-годишна старозагорка. Образувано е досъдебно прозиводство.

Разкрити престъпления
На 19 юни в полицейското управление в Чирпан е получен сигнал от 32-годишен мъж, който заявил, че от жилището му в с. Гита неизвестно лице е извършило кражба на синтезатор. От проведените оперативни мероприятия е установено, че извършители на кражбата са две малолетни момчета от същото село.

На 19 юни полицейските служители от РУП – Казанлък извършиха претърсване в магазин за хранителни стоки в гр. Крън, къща и л.а. „Хюндай Купе”, собственост и обитавани от 61-годишния М.Т., при което са намерени и иззети 2059 кутии цигари без акцизен бандерол, от които 290 кутии от марката „LM” , 1769 кутии от марката „My way gold” и 250 пакета цигари без акцизен бандерол „LM”. По случая е образувано бързо производство.

Кражби
На 19 юни в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 57-годишна старозагорка, която заявила, че около 17:15 ч н ул. „Христо Ботев” неизвестно лице отнело от врата й златен синджир. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 юни в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на кабел от трасе, намиращо се северно от кв. Зора. На място е установено, че неизвестно лице е проникнало в шахтите на трасето и отнело оттам 25 м кабел. При огледа на местопроизшествието откраднатият кабел е открит.

ПТП
На 18 юни около 08:00 ч по път II–55 в община Гурково се е движил ТИР „Волво”, управляван от 60-годишен турски гражданин. Преди Предела поради движение с несъобразена с релефа на местността скорост, на ляв завой водачът губи контрол над автомобила, преобръща се на платното за движение и се удря в мантинелата. Водачът е без наранявания, тестван е с дрегер, който не е отчел наличието на алкохол. Нанесени са само материални щети.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#nocсоциални бутони

Напишете коментар


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн