Старозагорка заблуди телефонен измамник

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления
На 17 юни във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 58-годишна старозагорка, която заявила, че на домашния й телефон се е обадил мъж, представящ се за сина й, който завил, че е болен от свински грип. В същия момент в разговора се намесил друг мъж, представил се за доктор Захариев и казал, че може да осигури ваксина на сина й, но ще струва 3000 лв. За да заблуди мнимия доктор и да съобщи веднага за случващото се жената казала, че не разполага с такава голяма сума и ще отиде до банката, за да изтегли. Междувременно подава сигнал във Второ РУП, където благодарение на бързата реакция на полицейските служители пред блока на старозагорката е задържана изпратената от „Доктор Захариев” да вземе парите – А.М. на 83 години от Стара Загора.

На 17 юни в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 62-годишна жена от Стара Загора, която заявила, че от бул. „Цар Симеон Велики” мъж извършва кражба на базалтови плочки. На мястото веднага е изпратен полицейски екип, който задържа 52-годишния М.С. от Стара Загора. Извършено е претърсване в автомобила му „Дачия Логан”, където са открити 15 базалтови плочки и пет половинки от същите, оставени след ремонт на тротоара. По случая е образувано бързо производство.

Кражби
На 17 юни УП – Мъглиж е получени сигнал от 45-годишна жителка на с. Ягода, която заявила, че за времето от месец октомври до 17 юни неизвестно лице е взломило стъклото на приземния етаж на къщата й, след което е проникнало вътре и извършило кражба оттам на хладилник, моторен трион, моторна косачка и спални комплекти.

На 17 юни във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 40-годишна старозагорка, която заявила, че оставената на пейка в района на летния театър в парк „Аязмото” детска раница с намиращи се в нея два мобилни телефон и връзка с ключове е изчезнала.

На 17 юни в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 38-годишен старозагорец, който заявил, че паркираният му на ул. „Димитър Наумов” автомобил „Опел Астра” е с разбито стъкло. Извършен е оглед, при който е установено, че след като е разбило задното стъкло на автомобила, неизвестно лице е отнело оттам винтоверт и лазерен нивелир.

Сигнал за кражба от автомобил е получен в РУП – Гълъбово. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало в автомобила му и е извършило кражба оттам на CD.

На 17 ни във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 41-годишна старозагорка, която заявила, че от паркирания й в двора на градската болница автомобил неизвестно лице е извършило кражба на мобилен телефон, дебитна, кредитна карта и 120 лв.

ПТП
На 17 юни около 16:45 ч по бул. „Патриарх Евтимий” в посока север се е движил л.а. „Форд”, управляван от 72-годишния Д.Д. от Стара Загора, който на кръстовището с ул. „Граф Игнатиев” не пропуска пресичащия на пешеходна пътека 32-годишен старозагорец Г.М. и го блъска. Водачът на автомобила веднага е откарал пострадалия в ЦСМП, където е прегледан и освободен без опасност за живота. Тестът с дрегер е отчел отрицателни резултати и за двете проби.

Пожар
На 17 юни в Първо РУП – Стара Загора в 16:20 ч е получен сигнал за горяща къща в с. Преславен. Извършен е оглед, при който е установено, че собственикът на къщата е легнал да спи и е забравил включен фритюрник в гараж-пристройка към къщата, който се самозапалил. В резултат на пожара е унищожена част от сградата и покъщнината. Пострадали няма.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн