Две приоизшествия на автомагистрала “Тракия”, две кражби от хранителни магазини и други крими новини от днес

STZAGORA.NET
ПТП
На 6 юни около 21.20 ч по автомагистрала „Тракия” от Чирпан за Стара Загора се е движил л.а. „Алфа Ромео 156”, управляван от Х.П. на 35 години от София с изтекъл срок на свидетелството за управление. На 177 км по време на движението възниква пожар в автомобила, при което водачът губи контрол над управлението, напуска пътното платно вдясно и се удря в предпазната мантинела. В резултат на пожара е изгоряла предната част на автомобила. Х.П. е обгазен и откаран в МБАЛ – Стара Загора където е оставен за наблюдение без опасност за живота.

На 6 юни около 18:50 ч по АМ „Тракия” на 222 км в посока изток се е движил л.а. „Мерцедес”, управляван от А.М. на 39 години от Ямбол и негов спътник в колата В.Д. на 19 години от Ямбол. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост – мокра пътна настилка, водачът губи контрол над управлението на автомобила, излиза вдясно по посока на движението и се преобръща извън пътното платно. В резултат на удара А.М. получава охлузни рани, настанен е в МБАЛ Стара Загора без опасност за живота. Другият пътник в колата е прегледан в спешен център, от където е освободен също без опасност за живота.

Бързо полицейско производство
На 6 юни екип на полицейското управление в Павел баня спира за проверка движещия се по ул. „Роза” в града л.а. „Опел Астра”, управляван от А.К. на 26 години от с. Долно Сахране. На водача на автомобила е направен тест с дрегер, който е отчел 2,32 промила.

На 7 юни в започнато бързо полицейско производство срещу В.М. на 23 години от Стара Загора за това, че на същата дата по бул. „Руски” в Стара Загора управлява автомобила си под въздействието на алкохол, което е установено при тестването му с дрегер – 1,35 промила.

На 6 юни около 10 ч по бул. “Св. Патриарх Евтимий” се е движил л.а. „Пежо 406”, управляван от Д.К. на 58 години от с. Змейово. Водачът предприел маневра навлизане в съседната лява лента, но в този момент по нея в посока юг се е движил т.а. „Форд Куга”, управляван от Б.Н. на 48 години от Стара Загора. между двата автомобила възниква ПТП с незначителни материални щети, пострадали няма. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол, който е отчел положителен резултат за пробата на Д.К. – 1,69 промила.

Разкрити престъпления
На 6 юни в РУП – Гълъбово е подаден сигнал от 75-годишен жител за това, че неизвестно лице с счупило стъклото на вратата на хранителен магазин, негова собственост и намиращ се в двора му, след което е проникнал в него и е извършил кражба на различни хранителни продукти и пари на обща стойност около 60 лв. От незабавно проведените оперативни мероприятия на полицейските служители от районното управление в града, извършителите са установени. Това са трима малолетни жители на Гълъбово.

На 6 юни в полицейското управление в Мъглиж е получен сигнал от 67-годишна жителка на с. Ветрен. Тя заявила, че от хранителен магазин в селото неизвестно лице е извършило кражба на 72 лв. След подаването на сигнала извършителят бързо е установен. Това е 14-годишно момче от Ветрен.

В бюлетин 34 и 72 от 2013 г. са отразени три взломни кражби на: водосточни тръби от православен храм в Старозагорската митрополия; на множество ел. прибори и домакинско обзавеждане от гараж в местността „Бойчобунар” и на цветни метали от офис на фирма, намиращ се на ул. „Иван Шишман”. След проведените оперативно–издирвателни мероприятия полицейските служители от Първо РУП – Стара Загора установиха, че извършителите са Г.М. на 26 години и П.К. 28 години от Стара Загора. Двамата са задържани за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора.

Във връзка с отразена кражба на меден проводник от имот на 44-годишна жителка на с. Калояновец, за която във Второ РУП – Стара Загора е образувано досъдебно производство, полицейските служители от Второ РУП установиха, че извършителят е П.Б. на 23 години от с. Малка Верея, който към момента се укрива. В хода на издирвателните действия са установени двама младежи, съпричастни към извършената кражба – на 20 и 17 години от Стара Загора.

На 6 юни в полицейското управление в Чирпан е получен сигнал за повреден л.а. „Опел Астра”, собственост на 19-годишен чирпанлия. На язовир вблизост до Чирпан, където е бил паркиран автомобилът, е изпратен екип, който установява, че неизвестно лице е пукнало предното панорамно и задно странично стъкло. Лявото странично огледало също е счупено. След проведените оперативни мероприятия извършителят е установен. Това е Г.Т. на 42 години от Чирпан.

Кражби
На 6 юни в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от ел. табло в с. Бенковски. Установено е, че неизвестно лице е разбило ел. табло на уличното осветление и е отнело от него ел. контактор.

На 6 юни в полицейското управление в Чирпан е получен сигнал от 52-годишен чирпанлия за това, че неизвестно лице е направило отвор в стена на помпена станция, намираща се в с. Златна ливада, и е демонтирало генератор за ел. енергия, като същият е счупен на парчета.

Други
На 6 юни в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за дете, поразено от ток на ул. „Господин Михайловски” 50 в Стара Загора. На мястото е изпратен екип, който установява, че по време на игра на футбол, на намиращата се там спортна площадка, оградена с мрежа, топката отскача на покрива на гаражи, използвани за магазин „плод и зеленчук”. За да взема отскочилата на покрива на гаража топка, 11-годишно момче се покатерва на покрива, където е поразено от ел.ток. Откарано е в центъра за спешна помощ с посттравматични охлузни рани , без опасност за живота. Оставено е за наблюдение. По случая е образувано досъдебно производство.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#svz

социално споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн