12-годишна блъсната на пешеходна пътека, горя кола в Стара Загора и др. крими новини от днес

STZAGORA.NET
ПТП
На 5 март около 10:30 ч на пешеходната пътека на кръстовището на ул. „Цар И.Шишман” и „Ген. Столетов” в Стара Загора в посока запад е пресичало 12-годишно момиче, което е блъснато от неустановено МПС. Пострадалата веднага е откарана в ЦСМП в града от майка си, където е прегледана и освободена без опасност за живота.

Пожар
На 6 март около 02:55 часа във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за горящ на ул. „Света Троица” в Стара Загора автомобил. Извършен е оглед, при който следи от умишлен палеж не са открити, като най-вероятната причина за инцидента е късо съединение. В резултат на пожара е изгорял двигателният отсек на „Мицубиши Лансер”, собственост на 49-годшишна старозагорка.

Разкрити престъпления
На 5 март в РУП – Казанлък е получен сигнал за 21-годишен младеж от гр. Крън, който съхранява марихуана в дома си. Извършен е оглед и от жилището на Б.С. са иззети около 160 г суха зелена тревиста маса, която при направения тест е реагирала на марихуана. Б.С. е задържан в полицейското управление в Казанлък за срок до 24 часа.

В полицейското управление в Мъглиж вчера е получен сигнал от 61-годишния И.Н. от Казанлък, който заявил, че двете му кучета порода „Турски кангал”, които били вързани в двора му в местността „Чешмите” – Мъглижко, са откраднати. Полицейските служители от УП – Мъглиж бързо установяват, че 20-годишен младеж от Мъглиж намерил кучетата в изоставен овчарник и ги предал на друг 21-годишен младеж от Мъглиж, който вързал двете кучета в двора си. Същите са предадени на собственика им, а по случая е образувано досъдебно производство.

Кражби
На 5 март в полицейското управление в РУП – Гълъбово е получен сигнал от 48-годишна жена от Стара Загора, която заявила, че за времето от края на месец декември 2012 г. до 5 март 2013 г. е извършена кражба от къщата й в с. Обручище. Установено е, че неизвестно лице е отнело от дома на И.М. пет чугунени мивки.

В Районното управление в Раднево е получен сигнал за извършена кражба от пивница в с. Боздуганово. От извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице е проникнало вътре чрез счупване на стъклото на вратата, след което е отключило чрез оставения в патрона на вратата ключ от вътрешната страна. От пивницата е извършена кражба на 287 кутии различни марки цигари и 100 лв.

Сигнал за кражба от кафе-аперитив, намиращ се в центъра на с. Свобода, е подаден в районното полицейско управление в Чирпан. 35-годишният собственик заявил, че неизвестно лице е отнело оттам три кутии с вафли – „Боровец”, „Троя” и „Кредо”, както и по една бутилка уиски, водка, мастика и мента.

В Първо РУП – Стара Загора вчера е подаден сигнал от 31-годишна старозагорка, която заявила, че от ресторант в с. Хрищени е извършена кражба на телевизор и сумата от 15 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

На 05.03.2013 г. в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 39-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице, счупвайки дъските на пода на подвижно шаси, поставено в местността „Солените гьолища” – с. Могила, е откраднало 11 кошера с пчелни семейства. По случая е образувано досъдебно производство.

На 5 март във Второ районно управление „Полиция” Стара Загора е получен сигнал от 39-годишен мъж, който завил, че докато сменял спуканата гума на автомобила си „Опел Корса” на ул. „Войвода Ст. Черногорски” в Стара Загора, неизвестно лице е извършило кражба от него на сак, в който се е намирал детски спортен екип на стойност 100 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

На 5 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от старозагорец, който заявил, че непознати за него лица влачат с товарен автомобил „ГАЗ 66” недействащ метален стълб от енергопреносната мрежа в района на изоставените лозови масиви на с. Дълбоки. На място е изпратен полицейски екип, при появата на който непознатите избягали и изоставили товарния автомобил с вързания за него стълб. По случая е образувано досъдебно производство.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
*
evr

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн