Заспал водач предизвика верижна катастрофа насред Стара Загора с 4 повредени коли и 1 контузен

STZAGORA.NET
На 03.03.2013 г. около 14:00 ч по бул. „Патриарх Евтимий” в Стара Загора в посока север се е движил лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от 65-годишен старозагорец, който преди кръстовището в бул. „Цар Симеон Велики” заспива зад волана и губи контрол над управлението на автомобила. Навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в спрелия на червен светофар лек автомобил „Деу Ланос”. В резултат на удара „Деу”-то се измества и се удря в спрелия отдясно лек автомобил „Хонда Сивик” и спрелия зад него „Алфа Ромео”. Вследствие на удара возещият се отпред вдясно в „Део Ланос” 34-годишен старозагорец получава контузия на дясната ръка. Прегледан е и е освободен без опасност за живота. Водачите и на четирите автомобила са тествани дрегер, който е отчел нулеви показания и за четирите проби.

Разкрити престъпления
На 02.03.2013 г. около 14.40 ч екип от полицейското управление в Казанлък забелязва, че вблизост до стадион „Севтополис” непознато лице изхвърля неустановен предмет. При извършената проверка става ясно, че 19-годишният Д.В. е изхвърлил прозрачно пакетче, съдържащо суха зелена тревиста маса. При направения наркотест веществото е геагирало на марихуана. По случая е образувано бързо производство.

На 03.03.2013 г. е извършена проверка в къща, собственост на 41-годишна жена от с. Сърнево, при която е установено, че М.М. държи в дома си с цел продажба цигари без акцизен бандерол. Открити са общо 31 различни марки кутии.

Кражби
На втори март в полицейското управление в Чирпан е получен сигнал за кражба в с. Гита. К.К. заявил, че от къщата му е извършена кражба на дрелка, лозарска ножица и два монофазни удължителя.

В Първо РУП – Стара Загора на 2 март е подаден сигнал от 74-годишна жена от Стара Загора, която заявила, че от къщата й в с. Бъдеще е извършена кражба. Установено е, че за времето от 26.02 до 02.03. 13 година неизвестно лице е проникнало вътре и е извършило кражба на 41 кг пилешко месо в пакети и една плешка козе месо от фризер.

На 02.03.2013 г. в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от дом на ул. „Хан Аспарух”. В.У. на 67 години заявила, че за времето от 26.02.2013 г. до 02.03.2013 г. от апартамента й е извършена кражба на телевизор.

Сигнал за кражба от гараж е получен в Първо РУП – Стара Загора на 2 март. 37-годишен мъж от Стара Загора заявил в полицейското управление, че за времето от 15.02. до 02.03.2013 г. от гаража му в с. Калитиново е извършена кражба на два двигателни блока от „Опел Кадет”, две алуминиеви джанти и една бормашина. По случая се води досъдебно производство.

На 3 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Хан Аспарухово. Изпратеният на място екип установява, че за времето от 17 февруари до 3 март неизвестен извършител е взломил вратата на пристройка към къща, откъдето са откраднати селскостопанска вила, две мотики, пет буркана със зимнина, тръби за печка, три лозарски ножици и 10-метров меден кабел.

На 02.03.2013 г. в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 69-годишна жена от Стара Загора, която заявила, че от ел. таблото на стопанско помещение, намиращо се в с. Оряховица, е извършена кражба на 24-метров проводник.

В РУП – Чирпан е получен сигнал за кражба на пчелни кошери. 61-годишният В.В. заявил, че пет от кошерите му, намиращи се в югоизточния край на село Братя Даскалови, са откраднати.

На 02.03.2013 г. в РУП – Казанлък е получен сигнал за взломени стъкла на лек автомобил, паркиран в казанлъшкия квартал „Васил Левски”. На място е установено, че неизвестно лице е унищожило предното и задно панорамни стъкла на „Пежо-206”.

Сигнал за срязани гуми е получен във Второ РУП – Стара Загора на 2 март. 24-годишен старозагорец заявил в полицейското управление, че три от гумите на паркирания пред дома му автомобил „Ауди А4” са срязани.

На 3 март в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от къща, при която от дома на 39-годишния К.Г. неизвестно лице е отнело печка на твърдо гориво, телевизор и видео. По случая е заведено досъдебно производство.

44-годишен казанлъчанин е сигнализирал полицейското управление в града за това, че от избеното му помещение за времето от 28 февруари до 3 март неизвестно лице е проникнало и е извършило кражба на четири 16-цолови алуминиеви джанти и 10 л ракия.

В Първо РУП – Стара Загора вчера е получен сигнал за кражба в с. Братя Кунчеви. 59-годишната Д.Г. заявила заявила, че от лятната й кухня е извършена кражба на два портфейла, 60 лв. и свидетелство за управление на МПС.

Във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 52-годишен мъж от Стара Загора, който заявил, че от землището на Старозагорските минерални бани е извършена кражба на 250 м кабел.

На 3 март във Второ районно управление „Полиция” Стара Загора е подаден сигнал от 31-годишен мъж, който завил, че трите гуми на Пежото му са срязани. Автомобилът е бил паркиран на ул. „Васил Левски”.

Сигнал за кражба от избено помещение е подал вчера във Второ РУП – Стара Загора 52-годишният П.Г. Мъжът заявил, че неизвестно лице е проникнало в избата му и е извършило кражба на 40 л домашна ракия и метални винкели.

ПТП
На 02.03.2013 г. по ул. „Спартак” в Стара Загора в посока запад се е движил лек автомобил „Ауди А6”, управляван 35-годишен старозагорец, който преди да започне движение на заден ход не погледнал дали пътят зад него е свободен и със страничната част на автомобила блъснал намиращата се на пътното платно 75-годишна жена от Стара Загора. В резултат на удара пешеходката е получила фрактура на лявата китка. Водачът на автомобила е тестван с дрегер, който е отчел отрицателни показания.

Пожар
В РУП – Раднево е получен сигнал от 58-годишна жена от с. Знаменосец, която заявила, че в ел. таблото, намиращо се на ул. „Вихрен”, е възникнал пожар. Повредени санамиращите се в ел. таблото два електромера и ел. инсталация. Щетите и причините за пожара са в процес на изясняване.

Говорител на ОДМВР: Ваня Кръстева
#nocбутони за споделяне

Напишете коментар


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн