Германец се заби на заден ход в новозагорски мерцедес, откраднаха лаптоп от Медицинския факултет и други крими новини от днес

STZAGORA.NET
ПТП
На 07.12.2012г . на пл. „Севтополис” в Казанлък лек автомобил „Рено Мастър”, управляван от 24-годишния германски гражданин Ф.Р., при движение на заден ход удря паркирания там „Мерцедес Е270”. Същият е собственост на Н.Н. на 38 години от Нова Загора. В резултат на удара са нанесени материални щети по двата автомобила. Пострадали няма. Двамата водачи са тествани с дрегер, който е отчел отрицателен резултат и за двете проби.

Бързо полицейско производство
На 07.12.2012 г. е започнато бързо полицейско производство срещу П.П. на 52 години от Стара Загора за това, че на същата дата по ул. „Г. Папазчев” е управлявал автомобила си след употреба на алкохол.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразена взломна кражба на 110 лв. от павилион за закуски в Гълъбово полицейските служители от РУП – Гълъбово установиха извършителите на деянието. Това са Х.Д. на 18 години от с. Обручище и М.М. на 17 години от с. Априлово.

На 07.12.2012 г. на кръстовището на ул. „Цар Иван Шишман” и ул. „Пазарска” екип на СОД при ОДМВР – Стара Загора спира за проверка л.а. „Мерцедес” със старозагорска регистрация, управляван от Н.Н. на 31 години от Стара Загора. Освен водача на автомобила в него са били и С.И. на 27 години от Раднево и А.Р. на 27 години от Стара Загора. По време на проверката возещият се на предната дясна седалка А.Р. изхвърлил пликче от станиол. При направения наркотест веществото е реагирало на марихуана. Н.Н. и А.Р. са задържани в Първо РУП за срок до 24 часа.

Кражби
На 07.12.2012 г. в РУП – Казанлък е получено съобщение от М.М. на 43 години за това, че неизвестно лице е взломило входната врата на бивша помпена станция. Оттам е извършена кражба на 60 м високоволтов кабел, 10 м четирижилен кабел и три медни тави. Образувано е досъдебно производство.

На 07.12.2012 г. във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за разбита врата в Медицинския факултет на Тракийския университет, намиращ се на ул. „Армейска”. От направения оглед е установено, че неизвестно лице е вломило прозореца и е извършило кражба на лаптоп и друго, всичко на обща стойност около 3000 лв. Образувано е досъдебно производство.

На 06/07.12.2012 г.е получен сигнал за това, че неизвестно лице е извършило кражба на 1300 м бронзово въже от територията на производствена база в Стара Загора.

На 07.12.2012 г. в УП – Гурково е получено съобщение за кражба на трансформаторно масло от трафопост, намиращ се на север от с. Паничерево. На място е установено, че неизвестен извършител е проникнал през входната врата и е източил от там около 150 л трансформаторно масло. По случая е образувано досъдебно производство.

На 07.12.2012 г. в Първо РУП – Стара Загора е получено съобщение от Д.И. на 36 години от Стара Загора за това, че неизвестно лице е извършило кражба на 5 електронни устройства, служещи за пренос на интернет данни от ретранслаторна станция до с. Хрищени. Образувано е досъдебно производство.

Говорител на ОД МВР: Ваня КРЪСТЕВА
*svz

социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн