42-годишен водач блъсна пешеходка в Стара Загора и напусна мястото на инцидента

STZAGORA.NET
ПТП
На 20.11.2012 г. около 12.00 ч в Стара Загора по ул. „Ген. Гурко” се е движил лек автомобил „Пежо 206” със старозагорска регистрация, управляван от 42–годишния К.В. от Стара Загора. В близост до МБАЛ „Св. Иван Рилски” водачът на автомобила блъска пресичащата в посока юг–север пешеходка З.С. на 72 години от с. Дълбоки и напуска мястото на инцидента. В резултат на произшествието пострадалата е получила счупване на лявата мишнична кост. По случая е образувано досъдебно производство.

Разкрити престъпления
Във връзка с домова кражба от жилището на А.П. на 80 години от с. Александрово, полицейските служители от УП – Павел Баня установиха извършителя на деянието. Това е Ф.Г. на 41 години от с. Бегово, общ. Калояново.

Във връзка с домова кражба на два мобилни телефона от жилището на С.Д. на 31 години от Стара Загора, полицейските служители на Първо РУП – Стара Загора установиха, че извършител на деянието е М.В. на 23 години от Стара Загора.

Във връзка с домова кражба, при която от двора на къща, обитавана от Й.И. на 37 години от Стара Загора бе отнет моторен трион ”Щил”, са установени извършителите на деянието. Това са Я.Й. на 20 години от Стара Загора и И.И. на 18 години от Стара Загора.

Във връзка с кражба на два медни съда и кабел от къща, намираща се в с. Горно Ботево, собственост на С.К. от София, са установени извършителите на деянието. Това са Й.А. на 18 години от с. Горно Ботево и Д.М. на 19 години от с. Съдиево. Същите са заловени в момент на предаване на откраднатите медни съдове в пункт за изкупуване на черни и цветни метали.

Във връзка с отразена кражба на 2480 лв. от дома на 78–годишен старозагорец, извършена от две непознати за пострадалия лица, представили се за служители на Общината, служителите на Второ РУП – Стара Загора установиха извършителите на деянието. Това са А.Ч. на 38 години и Ю.Х. на 33 години, и двамата от Бургас.

Във връзка с отразена в бюлетин 326 от 2012 г. кражба на неустановено количество арматурно желязо, бигли и хюнебеци от вила в с. Кирилово, полицейските служители от Второ РУП – Стара Загора установиха извършителите на деянието. Това са В.Д. на 24 години от с. Кирилово, К.К на 19 години от с. Богомилово, М.П. на 31 години от Раднево и Д.Т. на 18 години от Стара Загора. Лицата са задържани във Второ РУП – Стара Загора.

Във връзка с отразена кражба, извършена от неизвестно лице, на 6 кашона с теракотни плочки, лепило за тях, лозарска пръскачка, електрическа дрелка и ел. удължител с дължина около 40 м от новострояща се къща в с. Кирилово, са установени извършителите на деянието. Това са В.Д. на 24 години от с. Кирилово, К.К. на 19 години от с. Богомилово, М.П. на 31 години от гр. Раднево и Д.Т. на 18 години от Стара Загора. Същите са задържани във Второ РУП – Стара Загора. Взета им е мярка „Задържане под стража” за срок до 72 часа.

Във връзка с кражба на неустановено количество ел. кабели, метални предмети и четири автомобилни гуми от вила, намираща се в Стара Загора, полицейските служители на Второ РУП – Стара Загора установиха извършителите на деянието.Това са В.Д. на 24 години от с. Кирилово, К.К. на 19 години от с. Богомилово, М.П. на 31 години от Раднево и Д.Т. на 18 години от Стара Загора. Същите са задържани във Второ РУП – Стара Загора. Взета им е мярка „Задържане под стража” за срок до 72 часа.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия служителите на РУП – Казанлък и Второ РУП – Стара Загора установиха извършителя на кражба на мобилен телефон, 390 лв. и документи от И.С. на 82 години от Казанлък. Това е А.Ч. на 38 години от Бургас. Същият е задържан за срок до 24 часа във Второ РУП – Стара Загора.

Във връзка с кражба на две джанти с гуми от лек автомобил „Алфа Ромео 146”, паркиран пред дома на 57–годишен старозагорец, служителите на Второ РУП – Стара Загора установиха извършителите на деянието. Това е К.К. на 19 години от с. Богомилово. Същият е задържан.

Полицейски служители от Второ РУП – Стара Загора установиха извършителя на кражба от лек автомобил на мобилен телефон и документи, собственост на 43–годишен старозагорец. Това е Р.М. на 38 години от Стара Загора. Същият е задържан.

Кражби
На 22.11.2012 г. в РУП – Гълъбово е получено съобщение от Р.Д. на 23 години от Гълъбово за това, че неизвестно лице е извършило кражба на кобилата му, намираща се на пасището, в близост до дома на заявителя. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20.11.2012 г. във Второ РУП – Стара Загора е получено съобщение от В.М. на 57 години от Стара Загора за това, че неизвестно лице е проникнало в почивна станция, намираща се на Старозагорските бани. От там е извършена кражба на неустановен брой пружини за легла, радиатори и ВиК-арматура. Щетите са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22.11.2012 г. в РУП – Гълъбово е получен сигнал за това, че до питейно заведение в града са счупени предно и задно стъкло, странично дясно огледало и спойлерът на багажника на лек автомобил „ВАЗ 2105” със старозагорска регистрация, собственост на М.М. на 41 години от Гълъбово. По случая е образувано досъдебно производство.

Пожар
На 22.11.2012 г. в Първо РУП – Стара Загора постъпва сигнал за горящ прозорец на мазе на ул.”12–ти пехотен полк” номер 20. От извършения оглед се установи, че пожарът е възникнал от външната страна на прозореца. Мазето е използвано за склад на стари вещи и документи от ТП ”Горско стопанство”. Следи от запалителна течност не са установени. По първоначални данни се касае за непредпазливо деяние. Огънят е обхванал малка част от документи, чиято цялост е слабо засегната. По случая е образувано досъдебно производство.

Говорител на ОД МВР: Ваня КРЪСТЕВА
*svz

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн