Задържаха в Стара Загора обявен за общодържавно издирване

STZAGORA.NET
На 16 юни в Първо районно управление «Полиция» – Стара Загора е задържан обявения за общодържавно издирване от 2010 год. Б.Ю., 32-годишен, от с. Чобанка, община Момчилград, за това, че в периода от 30.03.2010 г. до 09.04.2010 г. чрез взломяване на метален шкаф, разположен в дома на старозагорската улица «Братя Жекови», отнел 17 златни юбилейни монети, 12 сребърни юбилейни моненти, газов пистолет «Магнум”, обезопасен боен пистолет «ТТ» и други вещи, собственост на 40-годишен старозагорец. Б.Ю. е привлечено в качеството на обвиняем, като е задържан с постановление на Старозагорска районна прокуратура за срок до 72 часа в Следствения арест в Стара Загора. От извършените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че Б.Ю. е извършител и на друга кражба на сумата от 8 лв. и газов пистолет, собственост на 65-годишна жена от с. Тракия, общ. Опан. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на лицето продължава от служители на Първо районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Разкрити престъпления:
В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» – Раднево по отношение на задържаните за побоя над 71-годишния мъж от с. Бели бряг, общ. Раднево и грабежа на пистолета му, осъществени на 16.06.т.г. предиобед, е установено че М.К., 22-годишен от Хасково, В.Г., 34 годишен от с. Помощник, общ. Гълъбово, М.Г., 36-годишен от Харманли, обл. Хасково, С.Г., 22-годишен от с. Помощник, общ. Гълъбово и Г.Г., 41-годишен от с. Обручище, общ. Гълъбово, придвижващи се с л.а. “ВАЗ 2106″ със старозагорска регистрация, са извършители и на друга сходна измама с почистване и ремонт на улуци. Пострадала при нея е 67-годишна жена от с. Рисиманово, общ. Раднево, която на 09.06.т.г. наела мъжете за сумата от 20 лв. за въпросните ремонтни дейност. След монтирането на определен брой улуци, мъжете поискали от жената сумата от 900 лв. и тя ги платила, а мъжете натоварили старите улици от къща й и се оттеглили в неизвестна посока. Работата по случая продължава.

На 17.06.т.г. около 08.35 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от охраната в магазин «Кауфланд», за това че в момент на кражба на парфюм в магазина е задържана 35 годишната Т.Е. от Димитровград, обл. Хасковска. Т.Е. е задържана за срок до 24 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Кражби:
На 16/17.06.т.г., чрез взломяване на стъклопакет на входната врата е проникнато в хранителен магазин в с. Свобода, собственост на 54 годишен мъж от селото, откъдето е извършена кражба на хранителни продукти, 50 купона за хляб на стойност 35 лв. и алкохол. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Чирпан.

На 17.06.т.г. около 10.10 ч. в Районно управление «Полиция» – Гълъбово е получено съобщение от охраната при рудник «Трояново-3» за извършена кражба на 15 метра 6 kv кабел от участък водоотлив, захранващ ел. помпи. Точната стойност на извършената кражба е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Гълъбово.

ПТП:
На 17.06.т.г. около 20.20 ч. в с. Еленино, общ. Стара Загора, каруца, теглена от кон, управлявана от 61 годишния П.П. от с. Село, се удря в сеносъбирача на паркиран трактор «МТЗ», със старозагорска старозагорска регистрация. В резултат на удара П.П. паднал на земята и получил разкъсно-контузни рани по тялото и главата / настанен е за лечение в старозагорската болница, без опасност за живота/.

Други:
На 17.06.т.г. около 12.23 ч. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение за открит в розов масив, разположен на 500 м. северно от пътя от с. Шейново за с. Ясеново, корозирал снаряд. При извършения оглед е установено, че снаряда е 100 мм., с взривател. Района е отцепен и за неутрализиране на боеприпаса са алармирани компетентните органи.

На 17.06.т.г. около 10.05 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 60 годишен мъж от с. Лясково, общ. Стара Загора, за това че е намерил ръчна граната в ливада в землището на селото, разположена на около 500 м. северно от главния път. Установено е, че гранатата е без щифт с взривател, силно корозирала. Районът около боеприпаса е отцепен и се охранява от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
*

бутони за споделяне

1 коментар on “Задържаха в Стара Загора обявен за общодържавно издирване”

  • Nikolai wrote on 27 юни, 2012, 0:13

    Абе хората си вършат работата… :)


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн