Крадец скочи от покрив, счупи си главата

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления:
На 10 май около 20.43 ч. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение от работник в Пречиствателната станция, разположена в югозападния край на с. Овощник, община Казанлък, за това, че мъж се качил на сграда и се опитвал да сваля ламаринената обшивка. След като непознатият чул работника да се обажда на тел. 112, скочил от сградата, висока около 5 метра и получил фрактура на черепа. Установено е, че пострадалият е 41-годишният М.И. от Казанлък, който е настанен в Неврохирургията на МБАЛ “Проф.Киркович” – Стара Загора, с опасност за живота.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора по отношение на взломната кражба на медни намотки и масло от трансформатор, разположен в района на Старозагорския птицекомбинат, са установени и задържани извършителите на деянието. Това са 26 год. К.Ж., 33 год. С.И., 33 год. М.К. и 29 год. М.Б., всички от Симеоновград. Лицата са задържани във Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 10.05.т.г. около 14.30 ч. служители от Районно управление «Полиция» – Казанлък задържали 15 год. В.Н. и 13 год. М.М., и двамата от Казанлък, за това че от вилна постройка, разположена северно от местността «Липите» край Казанлък, откраднали метална врата. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Първо районно управление «Полиция» – Стара Загора по отношение на кражбата на портфейл, съдържащ лична карта, дебитна карта и ПИН-кода за нея, собственост на 33-годишна старозагорка и последващо теглене от картата на сумата от 390 лв., са установени извършителите на деянието. Това са 19 год. Н.Р. и 17 год. И.И., и двамата от Стара Загора, които са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Първо районно управление «Полиция» – Стара Загора по отношение на кражбата на кобила, собственост на 54-годишен старозагорец, осъществена на 9 май от местноста «Бедечка» край Стара Загора, е установен и задържан извършителят на деянието. Това е 49-годишният Ж.К. от Стара Загора. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» – Раднево по отношение на телефонна измама за сумата от 1300 лв., осъществена на 08.03.т.г. спрямо 74-годишна жена от с. Полски Градец, общ. Раднево, са установени извършителите на деянието. Това са 19 год. Д.Г. и 42 год. П.Я., и двамата от Стара Загора. На Д.Г. е повдигнато обвинение по чл. 209 от НК (измама). Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък по отношение на кражбата на 140 литрова газова бутилка, газова уредба с изпарител, компресор за въздух и други части по газовата инсталация и двигателя на товарен автомобил “ЗИЛ 157″ със старозагорска регистрация, ползван от 56-годишен казанлъчанин, осъществена за времето от 24.04.т.г. до 02.05.т.г., е установен извършителят на деянието. Това е 41-годишният С.Г. от Казанлък, който предал вещите с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава.

Кражби:
На 10.05.т.г. чрез отключване с подбран или подправен ключ е проникнато в частен дом, разположен на казанлъшката улица «Гладстон» № 31, обитаван от 52-годишен мъж, откъдето е извършена кражба на златни накити (мъжка халка, два синджира със златна плочка, колие и дамски пръстен). Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

На 10.05.т.г. чрез отключване с подбран или подправен ключ е проникнато в частен дом, разположен на старозагорската улица «Княз Алексанъдр Батенберг» № 95, обитаван от 41-годишна старозагорка, откъдето е извършена кражба на сумата от 4420 лв. и златни накити. Работата по случая продължава от служители на Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 09/10.05.т.г. от трафопост, разположен в с. Ковачево, общ. Раднево, е извършена кражба на 331 литра трансформаторно масло. Точната стойност на извършената кражба е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Раднево.

За времето от 20.04.т.г. до 08.05.т.г. от землището на с. Лозен, общ. Стара Загора, е извършена кражба на седем пчелни кошери със седем пчелни семейства, собственост на 41-годишен старозагорец. Работата по случая продължава от служители на Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора.

За времето от 05.05.т.г. до 07.05.т.г. от постройка, намираща се в западната част на двора на частна къща в с. Калояновец, обитавана от 38-годишна жена, е извършена кражба на три велосипеда. Работата по случая продължава от служители на Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 10.05.т.г. в 16.45 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 40-годишен старозагорец за това, че от старозагорската улица «Христо Ботев» № 119 му е отнет противозаконно паркираният там лек автомобил “Опел Астра” със старозагорска регистрация. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10.05.т.г., чрез взломяване на малкото триъгълно стъкло на предната лява врата на л.а. “Фолксваген Поло” със софийска регистрация, собственост на 43-годишна софиянка, паркиран на неохраняем паркинг на ул. «Освобождение» № 2 в Казанлък, е извършена кражба на акумулаторна батерия, касетофон и гаечни ключове. При извършения оглед е установено, че в близост до автомобила «Фолксваген», на съседно паркиран лек автомобил “Сеат Кордоба” с бургаска регистрация, собственост на 54-годишен созополчанин, е изкривена рамката на предната лява врата, но не са установени липси. По случая в Районно управление «Полиция» – Казанлък е образувано досъдебно производство.

На 10.05.т.г., чрез махане на уплътнението на предната лява врата, е проникнато в л.а. Пежо «309», със софийска регистрация, собственост на 21 годишен мъж от с. Антон, обл. София, паркиран в кв. «Студентски град» до бл. 7 в Стара Загора, откъдето е отнета раница с учебници по медицина и портфейл с лични документи. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 10.05.т.г., чрез отключване с подбран или подправен ключ на предната лява врата е проникнато в л.а. Фолксваген «Пасат», със старозагорска регистрация, собственост на 32 годишен старозагорец, паркиран на ул. «Младост» № 21 в Стара Загора, откъдето е извършена кражба на авто СD и акумулатор. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 10.05.т.г. от л.а. Форд «Фиеста», със старозагорска регистрация, паркиран в с. Кирилово, общ. Стара Загора, собственост на 65 годишен старозагогрец, е извършена кражба на авариен триъгълник, крачна помпа и 10 гаечни ключове. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
*svz

spodelime


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн