Разкриха бандата, ограбила бензиностанцията на “Стаза” миналата година

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления :
В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора по отношение на въоръжния грабеж на бензиностанция «Стаза», разположена на старозагорската улица «Новозагорско шосе», осъществен на 19.08.м.г. около 01.40 ч., когато четири маскирани лица са влезли в бензиностанцията и след заплаха с пистолет, отвели и вързали в изоставено помещение 21-годишния служител, отнемайки от шкаф оборотната сума от 140 лв., са установени извършителите на деянието – това са: 30 год. И.П. от Стара Загора, М.А., 25 годишен от с. Дълбоки, 28 год. Е.Е. от с. Дълбоки, 30 год. В.С. от Стара Загора, 27 год. С.Д. от с. Дълбоки и 31 год. А.А. от с. Дълбоки. Констатирано е, че към момента И.П. и В.С. изтърпяват присъди за cтари престъпления в затвора в Стара Загора, а останалите лица са с наложени мерки за неотклонение «задържане под стража». Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора по отношение на взломната кражба от частен дом в с. Хрищени, собственост на 73 годишна жена, осъществена на 12.04.т.г., при който са отнети : мобилен телефон и сумата от 60 лева, са установени извършителите на кражбата – това са : 25 год. М.А., 20 год. Г.З. и 27 год. А.А., всички от с. Дълбоки, общ. Стара Загора. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» – Гълъбово по отношение на три кражби от гаражи и пристройки на къщи, разположени в селата Главан и Помощник, общ. Гълъбово, са установени извършителите на деянията – това са 24 год. А.А., 21 год. С.И., 27 год. Н.А., 27 год. А.И. и 30 год. И.И., всички от Харманли, обл. Хасково. Констатирано е, че лицата са извършители и на още три кражби, осъществени на територията, обслужвана от Районно управление «Полиция» – Гълъбово. Работата по установяване и документиране на престъпната дейност на групата продължава.

На 11.04.т.г. около 15.05 ч. служители от Районно управление «Полиция» – Гълъбово са задържали в момент на извършване на кражба от частен дом, разположен на гълъбовската улица «Тумба» лицата : Ж.Г., 17 годишен и А.Н., 26 годишен, и двамата от Гълъбово. Установено е, че мъжете демонтирали бойлер от пристройка на къщата, а в двора са приготвили за кражба различни вещи от метал. Лицата са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък по отношение на кражбата на 450 м. оградна конструкция (мрежа) и 160 метални кола, собственост на фирма «Кълвача инвестмънт» АД, осъществена в периода от 03.04.т.г. до 07.04.т.г., са установени извършителите на деянието – това са : 23 год. И.А. от Харманли, 15 год. О.А. от Казанлък, 17 год. С.С. от Казанлък и 16 год. С.М. от Казанлък. Установено е, че лицата са извършвали многократно кражби на част от упоменатата оградна конструкция, като са предавали откраднатото в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, разположен на казанлъшката улица «’Княз Александър Батенберг». Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък по отношение на кражбата на тостер, кана за кафе, сервизи за кафе и други домакинска посуда, осъществена за времето от 08.04.т.г. до 11.04.т.г. от незаключено заведение за бързо хранене, разположено в складовата база на Казанлък, е установен извършителя на деянието – това е : 18 год. К.М. от Казанлък. По случая е образувано досъдебно производство.

На 07.04.т.г. около 17.05 ч. в радневския квартал «Кантона» по сигнал за извършена кражба са изпратени двама служители от Районно управление «Полиция» – Раднево. Единият отполицаите чул викове, идващи от съседни къщи, като отправяйки се към мястото за извършване на проверка видял 28 годишния К.С. да тича към мястото на скандала, държейки в ръцете си високо вдигната брадва. След като К.С. забелязал полицейския служител насочил агресията си към него, като го обсипал с обидни думи и псувни. За да предотврати намесването на К.С. в скандала, служителят отнел брадвата му, а младия мъж избягал от мястото на инцидента. На 09.04.т.г. К.С. е задържан за срок от 24 часа, като с прокурорско постановление срока му на задържане е удължен на 72 часа и му е повдигнато обвинение.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора по отношение на кражбата на нехранителни продукти, на обща стойност 10.82 лв. от магазин «Билла», разположен на ул. «Поп Минчо Кънчев» № 52, осъществена на 14.03.т.г., е констатирано че това е 55 годишната М.Д. от Стара Загора. Работата по случая продължава.

Кражби:
На 11.04.т.г. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение за разбит трафопост в района на птицекомбината, разположен южно от с. Маджерито. Установено е, че чрез взломяване на катинара на вратите на трафопоста, е извършена кражба на медни намотки и масло. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 11.04.т.г. от частна къща в с. Калояновец, собственост на 77 годишен старозагорец, е извършена кражба на : два медни съда с вместимост 10 литра. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 11.04.т.г. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 32 годишна старозагорка, за това че три дни по-рано при пазаруване в магазин «Кауфланд» в Стара Загора около 13.45 ч. установила липсата на мобилния си телефон. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 09.04.т.г. около 09.30 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 38 годишен старозагорец, за това че на 07.04.т.г. около 10.30 ч. установил кражба на 205 овощни дръвчета / синя слива/, от обработваема от него овощна градина, разположена в местността «Айкъна» северозападно от с. Богомилово. По случая е обрразувано досъдебно производство.

На 11.04.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в избено помещение, разположено на старозагорската улица «Стефан Стамболов», собственост на 40 годишен старозагорец, откъдето е извършена кражба на : перфоратор, 120 литра ракия, ъглошлайф, риболовни принадлежности, хидравличен крик, къртач, пистолет за горещ въздух, куфар с инструменти и други вещи. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 10/11.04.т.г. е отнет противозаконно л.а. Субару «Джъсти», със старозагорска регистрация, собственост на 59 годишен старозагорец, паркиран на старозагорската улица «Ген. Стефан Тошев» № 8. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 10/11.04.т.г. от л.а. Ситроен «Берлинго», със софийска регистрация, ползван от 44 годишна старозагорка, паркиран в старозагорския квартал «Казански» пред бл. 8, е извършена кражба на катализатор. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 10/11.04.т.г. от л.а. Ситроен «Ксара», със старозагорска регистрация, собственост на 36 годишен старозагорец, паркиран на старозагорската улица «Христо Ботев» № 7, е извършена кражба на катализатор. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

ПТП :
На 11.04.т.г. около 21.30 ч. на казанлъшката улица «23 Пехотен Шипченски полк», на около 100 м. от пътен възел «Кремона», л.а. Ауди «80», със старозагорска регистрация, управляван от 43 год. Х.Ц. от с. Копринка, общ. Казанлък, поради движение с несъобразена скорост блъска движещия се с предимство по ул. «Индустрална» велосипедист – Ж.К., 36 годишен от Казанлък, който с фрактури на двата крака в областта на бедрата, е настанен в хирургичното отделение казанлъшката болница, без опасност за живота.

В резултат на полицейските действия, предприети по отношение на катастрофата, възникнала на 08.04.т.г. по пътя между с. Сърнево и Стара Загора, при който 34 годишния Д.Г. от с. Богомилово е ударен, докато бил до паркирания си край пътното платно автомобил от неустановена лека кола, в резултат на което получил счупване на лявата подбедрица, е констатирано че лекия автомобил блъснал Д.Г. е Форд «Ескорт», със старозагорска регистрация, управляван от 32 годишната И.Н. от Стара Загора. Работата по случая продължава.

На 11.04.т.г. около 13.55 ч. на старозагорската улица «България» до № 125, л.а. Опел «Астра», с хасковска регистрация, управляван от 26 год. Д.Д. от Стара Загора, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол над автомобила, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в метален стълб. От ПТП е постарадала съпругата на водача – Г.Д., 21 годишна от Стара Загора, която получила контузия на десния глезен и контузна рана на главата, но е без опасност за живота.

На 11.04.т.г. около 22.00 ч. на старозагорската улица «Никола Петков», в района на пътен възел с пътя Казанлък – Стара Загора, лек автомобил Ауди «80», със старозагорска регистрация, управляван от 20 год. Д.М. от Стара Загора, поради загуба на контрол над автомобила, самостоятелно катастрофира, излизайки в дясно по посоката си на движение извън пътното платно и блъскайки се последователно в крайпътен билборд и пътен знак, се преобръща. От ПТП водачът не е пострадал сериозно.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
*svz

бутон за сайт


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн