Пребиха студент в сградата на Тракийския университет

STZAGORA.NET
През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, за шофиране след употреба на алкохол е образувано едно бързо полицейско производство, разкрити са 11 престъпления и са регистрирани осем кражби. В заведението за отрезвяване са настанени две лица.

На 16.03.т.г. около 10.45 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение за приет в Центъра за спешна медицинска помощ младеж със счупена челюст и мозъчно сътресение, следствие на побой – установено е, че това е 24 годишен студент от Асеновград, който е пребит от непознат за него младеж в сградата на ТРУ до кафе «Академика». В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предпирети от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е установен и задържан извършителя на деянието – това е : 18 год. Я.Т. от Стара Загора. Постарадлият асеновградчанин е настанен в «Неврохирургично отделение» при МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Причините за инцидента са в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

Образувано бързо полицейско производство:
На 16.03.т.г. в сектор «Пътна полиция» към ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо полицейско производство срещу : 58 год. В.Ш. от Стара Загора, за това че на същата дата около 15.40 ч. в с. Кирилово, общ. Стара Загора, управлявал лек автомобил Ауди «80», със старозагорска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация – 1,58 промила, констатирано с дрегер, в резултат на което допуснал самостоятелна катастрофа и се блъснал последователно в железобетонен стълб на електропреносната мрежа и в каменна стена на стопанска постройка, разрушавайки част от покрива й.

Разкрити престъпления:
В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» – Чирпан по отношение на взломната кражба на около 30 м. ел.проводник, осъществена на 11/12.03.т.г. от рентгенов кабинет в чирпанската поликниника, е установен извършителя на престъплението – това е : 23 год. А.М. от Чирпан. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора по отношение на кражбата на два медни съда с вместимост от по 12 л. всеки, осъществена от частен дом в с. Оряховица, общ. Стара Загора, собственост на 65 годишна старозагорка, са установени извършителите на престъплението – това са : 22 год. Г.Г. и 22 год. С.К., и двамата от с. Оряховица. Констатирано е, че същите мъже са извършители и на втора кражба на вещи от частен дом в селото, собственост на 75 годишен мъж. Работата по случаите продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 16.03.т.г. служители от Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора са установили извършителите на кражбата на тон арматурно желязо и 500 кг. винкел от частен дом в с. Оряховица, общ. Стара Загора, собственост на 56 годишен старозагорец – това са : 20 год. Г.З. и 28 год. Е.С., и двамата от с. Оряховица. Работата по случая продължава.

На 16.03.т.г. около 14.30 ч. служители от Полицейски участък – Мъглиж към Районно управление «Полиция» – Казанлък са спрели за проверка в с. Тулово три каруци, превозващи четири метални тръби – установено е, че тръбите са изкопани от напоителна станция, собственост на «Напоителни системи», разположена южно от ресторант «Чешмите» в землището на Мъглиж – задържани са : 17 год. Б.Т., 38 год. З.М., 18 год. Ф.И., 28 год. Б.С. и 25 год. И.И., всички от Мъглиж. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е установено, че от 09.12.м.г. в двора на къщата на 23 год. М.Д., разположена на старозагорската улица «Планинец» № 96, се съхранява около кубик дървен материал, без наличие на изискуемите документи за произход. По подобен начин в частна къща, разположена на старозагорската улица «Витоша» № 101, обитавана от 42 год. Г.Г. от Стара Загора, се съхранява от 08.01.т.г. около кубик дървен материал, а в частна къща, разположена на старозагорската улица «Планинец» № 1 А, обитавана от 68 год. А.А. от Стара Загора, се съхранява от 28.10.м.г. кубик дървен материал, без наличие на изискуемите документи за произход. Работата по случаите продължава.

На 17.03.т.г.около 02.20 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение за извършвана кражба на гориво от т.а. «Мерцедес», със софийска регистрация, паркиран на старозагорската улица «Княз Борис» до бл. 155 – задържани са : 28 год. Г.Я. и 19 год. А.У., и двамата от Стара Загора, придивжващи се с л.а. Рено «Лагуна», със старозагорска регистрация, собственост на А.У. По случая в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е образувано бързо полицейско производство.

На 16.03.т.г. около 08.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Чирпан е получено съобщение от 66 годишен мъж от с. Яздач, общ. Чирпан, за това че за времето от 06.02.т.г. до момента, неизвестно лице е срязало четирите гуми на личния му л.а. «Москвич», със старозагорска регистрация, паркиран на центъра на селото – от проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Районно управление «Полиция» – Чирпан е установен извършителя на деянието – това е : 18 год. И.А. от с. Яздач. Причините за инцидента са в процес на констатиране. Работата по случая продължава.

Кражби:
На 16.03.т.г. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 70 годишна старозагорка, за това два дни по-рано установила липсата на дамското си портомоне, съдържащо лична карта и сумата от 60 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17.03.т.г. около 02.15 ч. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение от 36 годишна жена от Мъглиж, за това че чрез взломяване стъклото на предната лява врата е проникнато в ползвания от нея л.а. Ауди «80», със смолянска регистрация, паркиран на ул. «Иван Вазов» № 18 в Мъглиж, откъдето е извършена кражба на панел на CD и акумулаторна батерия. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

На 15/16.03.т.г., чрез взломяване на ключалките е проникнато в купето на л.а. Ситорен «АХ», със старозагорска регистрация, ползван от 58 годишна старозагорка, паркиран на старозагорската улица «Патриарх Евтимий» № 188, откъдето е отнет винетния стикер, поставен на предното стъкло. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 15/16.03.т.г. от л.а. Мазда «323», със софийска регистрация, собственост на 29 годишен старозагорец, паркиран на старозагорската улица «Света Богородица» № 72, е извършена кражба на : преносима MP-4 със слушалки и четири рибарски пръта. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

За времето от 11.03.т.г. до 15.03.2т.г. от с. Змеево е извършена кражба на желязо, под формата на тръби, винкел, роксел с дължина 3-4 м., собственост на 55 годишен старозагорец. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.
За времето от 12.03.т.г. до 16.03.2т.г. от мачтов трафопост, разополжен в землището на с. Богомилово, общ. Стара Загора, след развиване на пробката е извършена кражба на 130 литра трансформаторно масло. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 13/14.03.т.г. от базата на «Напоителни системи» в с. Калояновец, общ. Стара Загора, е извършена кражба на два двигатели. Точната стойност на нанесените от кражбата щети е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 16.03.т.г. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 48-годишна старозагорка, за това че при излизането от магазин за хранителни продукти, констатира липсата на портмоне с лична карта, две дебитни карти, мобилен телефон и сумата от осем лева. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
*

nov

spodelime.com

Напишете коментар


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн