Криминална хроника – понеделник, 27.02.2012

STZAGORA.NET
Разкрито престъпление:
В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Първо и Второ районни управления «Полиция» – Стара Загора по отношение на кражбата на казан за варене на ракия, електрожен, медна тава и лозарска пръскачка, осъществена на 24/25.02.т.г. през прозорец на входната врата от частна къща в с. Опан, собственост на 57-годишен старозагорец, са установени извършителите на деянието. Това са 32-годишният М.П. от Стара Загора и 14-годишният В.В. от с. Опан. Спрямо М.П. е взета мярка за неотклонение «задържане под стража» за срок от 72 ч. Работата по случая продължава от служители на Първо районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Грабеж:
На 26.02.т.г. около 19.30 ч. във Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 61-годишна старозагорка за това, че малко по-рано в района на старозагорската улица «Цар Симеон Велики» № 69, е застигната в гръб от непознат мъж, който чрез издърпване й отнел дамската чанта, съдържаща лични документи и сумата от 20 лв. Извършителят на грабежа се издирва от служители на Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Кражби:
На 26.02.т.г., чрез отключване с подбран или подправен ключ е проникнато в таксиметров автомобил “Деу Матиз” със старозагорска регистрация, ползван от 65-годишен мъж от Крън, паркиран пред дома му в града, откъдето са откраднати лични документи. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

На 26.02.т.г., чрез отключване с подбран или подправен ключ е проникнато в лек автомобил “Нисан Съни” със старозагорска регистрация, собственост на 52-годишен мъж от Казанлък, паркиран на казанлъшката улица «Добри Кехайов» № 28, откъдето са откраднати акумулаторна батерия, пневматичен винтоверт и комплект ключове. С черен спрей на предния капак на автомобила е изписан надпис : «Chemical Brothers», на предната лява врата «Tuning», а на стъклото на задната лява врата – емблемата на американския долар «$». Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

На 25/26.02.т.г. от т.а. “Мудан МД 5044″ със софийска регистрация, ползван от 54 годишен мъж от Чирпан, са откраднати два акумулатора. По време на кражбата автомобила е бил паркиран на чирпанската улица «Марица» № 3 А. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Чирпан.

На 25/26.02.т.г., чрез счупване на задното малко стъкло е проникнато в купето на л.а. “Рено 19″ със старозагорска регистрация, собственост на 20 годишен старозагорец, паркиран на ул. «Иван Мирчев» № 1, откъдето е извършена кражба на : авто CD Player, акумулатор и кора за багажник с два високоговорителя. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 26.02.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частна къща в с. Зимница, собственост на 54-годишна старозагорка, откъдето са откраднати около 100 м трижилен кабел, медна лула от казан, четири медни тигана, трифазен ел. двигател и прободен трион. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

За времето от 18.02.т.г. до 26.02.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в лятна кухня към частна къща в с. Ценово, общ. Чирпан, собственост на 26-годишна жена от Чирпан, откъдето са откраднати 30 кг заешко месо, 2 кг пилешко месо и 20 кг зеленчуци, съхранявани във фризер. От гаража на къщата е открадната акумулаторна батерия за лек автомобил” Опел Астра” със софийска регистрация, собственост на 39-годишен мъж. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Чирпан.

ПАБ:
На 26.02.т.г. около 02.50 ч. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение за горящ лек автомобил “БМВ 316″ със старозагорска регистрация, паркиран до бл. 111 в жк «Изток» в Казанлък, собственост на 43-годишен мъж от града. От инцидента е изгоряла предната и цялата лява половина на автомобила. Засегнат е и паркираният в близост л.а. “Пежо 306″ със старозагорска регистрация, собственост на 43 -одишен казанлъчанин (изгорял е задният десен стоп и част от бронята). Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн