Криминална хроника: Заплашиха с пистолет и ограбиха 75-годишен; изгоря джип “Мицубиши Паджеро”, шофьор на камион почина на волана

STZAGORA.NET
На 10.02.т.г. в 17.25 ч. в Районно управление «Полиция» – Чирпан е получено съобщение от 68-годишна жена от с. Мирово, общива Братя Даскалови, за това, че на същата дата около 12.20 ч. в Чирпан неизвестни лица са заплашили с пистолет 75-годишния й съпруг, като му отнели сумата от 583 лв. Установено е, че на автобусна спирка до кафе «Перла» в Чирпан спрял лек автомобил с трима мъже в него, които попитали има ли пътници за Пловдив на цената на автобусния билет. Потърпевшият казал, че ще пътува до с. Мирово и те са го поканили в автомобила. На излизане от Чирпан в посока с. Плодовитово, на кръстовището до Чирпанските гробища, автомобила завил наляво по околовръстния път, като на 30 метра от кръстовището спрял. Возещият се на предната дясна седалка заплашил с пистолет 75-годишния мъж от с. Мирово, като седящият до него мъж го пребъркал и му отнел сумата от 583 лв. След грабежа пенсионерът е свален от автомобила, който потеглил по околовръстния път. Извършителите на деянието се издирват по описание от служители на Районно управление «Полиция» – Чирпан.

На 10.02.т.г. около 05.25 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение за горящ лек автомобил “Мицубиши Паджеро” със старозагорска регистрация, собственост на 31-годишна старозагорка, паркиран на ул. «Чая» № 15 в града. От палежа автомобилът е напълно изгорял. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на установяване от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 10.02.т.г. около 17.05 ч. в управление «Полиция» – Чирпан е получено съобщение от 40-годишен шофьор на товарен автомобил «Волво» с прикачено ремарке–платформа, със старозагорска регистрация, за това, че колегата му – Т.А., 58-годишен, от Мъглиж, при маневра с управлявания от него товарен автомобил «Шкoдa» със старозагорска регистрация губи управление над машината и завивайки на ляво, се спира в неговия товарен автомобил. Отивайки при Т.А., 40-годишният шофьор открива колегата си починал, облегнат на дясната си страна на двигателя. Трупът на Т.А. е откаран за аутопсия в Катедра «Съдебна медицина» – Стара Загора. Констатирано е, че двамата мъже са били служители на «Пътстрой» – Стара Загора, като е трябвало товарният автомобил «Шкода» да бъде натоварен на т.а. «Волво» и откаран до Стара Загора за ремонт.

Разкрити престъпления:
На 10.02.т.г. служители от Териториално звено «Борба с организираната престъпност» – Стара Загора по сигнал за осъществяване на търговска дейност със стоки – парфюми от различни търговски марки, без съгласието на носителя на изключителните права за разпространението им, посредством интернет сайт, са извършили проверка в дома на 27-годишния Г.М. от Стара Загора, разположен на ул. «Александър Батенберг» № 19, откъдето са иззети общо 117 парфюма от различни търговски марки. По случая е образувано досъдебно производство.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Районно управление «Полиция» – Чирпан по отношение на кражбата на 50 литра дизелово гориво от товарен автомобил «Мерцедес» с пловдивска регистрация, паркиран на Зеленчуковата борса в с. Плодовитово, община Братя Даскалови, осъществена на 04.02.т.г., са установени извършители на кражбата. Това са 47-годишният Ю.А. и 33-годишният А.А., и двамата от Чирпан. Констатирано е, че лицата са извършители и на кражбата на 160 кг арпаджик и 60 кг чесън, съхранявани в т.а. «Мерцедес» с пловдивска регистрация, паркиран на Зеленчуковата борса в с. Плодовитово (като кражбата е извършена непосредствено след предходната кражба на дизелово гориво). От домовете на Ю.А. и А.А. са иззети 8 чувала с арпаджик и 5 чувала с чесън. Работата по изясняване съпричастността на лицата и към други кражби от подобен вид продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Чирпан.

Кражби:
На 09/10.02.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частен гараж в с. Помощник, общ. Гълъбово, собственост на 51 годишен мъж от селото, където бил паркиран лекия му автомобил ВАЗ «21013», със старозагорска регистрация. От автомобила е открадната акумулаторната батерия. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Гълъбово.

За времето от от 08.02.т.г. до 10.02.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частен гараж и постройка към къща, разположена в с. Хаджидимитрово, общ. Казанлък, собственост на 36 годишен казанлъчанин, откъдето са откраднати : електрожен, шлайф – машина, 50 л. компресор, флекс, обер-фреза виброшлайф, бормашина, макара с навит на нея 60 м. кабел, моторен трион за рязане на дърва и 10 различни удължители. Общата стойност на извършената кражба е в размер на около 3500 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

За времето от от 06.02.т.г. до 10.02.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частна къща, разположена в с. Дъбово, общ. Мъглиж, собственост на 61 годишен старозагорец, откъдето са откраднати 6 л. ракия, 30 л. вино и ел. бормашина. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

На 09/10.02.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частен гараж в с. Помощник, общ. Гълъбово, собственост на 57-годишен мъж от селото, откъдето са откраднати електрически мотопед и АТВ, паркирани в гаража. Точната стойност на нанесените от кражбата щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Гълъбово.

На 10.02.т.г., чрез отключване с подбран или подправен ключ на входната врата е проникнато в частно жилище, разположено на старозагорската улица «Цар Симеон Велики», собственост на 27 годишен старозагорец, откъдето са откраднати сребърни накити: 6 пръстена, 5 колиета и 7 чифта обеци. Точната стойност на нанесените от кражбата щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 10.02.т.г. в Районно управление «Полиция» – Раднево е получено съобщение от 27 годишна жена от града за това, че на същата дата около 11.30 ч. от сградата на общинската библиотека «Гео Милев», й е откраднат мобилния телефон на стойност 750 лв. Работата по случая продължава.

На 10.02.т.г. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 48 годишна старозагорка за това, че на 08.02.т.г., й е откраднат мобилния телефон. Работата по случая продължава.

На 10.02.т.г. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 24 годишен старозагорец за това, че докато е чакал на спирката пред болницата на ул. «Д-р Т. Стоянович», му е откраднат мобилния телефон. Работата по случая продължава.

ПТП:

На 10.02.т.г. около 18.13 ч. на кръстовището на старозагорските улици «Патриарх Евтимий» и «Васил Левски» неустановен автомобил блъска пресичащия пътното платно пешеходец – Т.Т., 51-годишен, от Стара Загора, който със счупен нос и хематом на челото, без опасност за живота, е настанен за лечение в болницата. По данни на свидетели-очевидци на инцидента лекият автомобил, причинил катастрофата и напуснал местопроизшествието, е “Фиат Браво” с бургаска регистрация. В резултат на полицейските действия автомобилът е открит, като е установено, че е управляван от 31-годишния Д.С. от Бургас. Работата по случая продължава от служители на сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Стара Загора.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-бутон за споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн