Заловиха извършителя на пет домови кражби в Стара Загора

STZAGORA.NET
В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е установен извършителя на пет домови кражби, осъществени по идентичен начин, чрез проникване през незаключените входни врати в тъмната част на денонощието – това е криминално проявения С.С., 30-годишен, от Стара Загора, на когото е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража». Работата по изясняване на престъпната дейност на лицето продължава.

На 29.09.т.г. за времето от 19.45 ч. до 23.00 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение за това, че на тел.112 са приети множество сигнали за нападение спрямо роми, живеещи в кв. «Лозенец». Първият от сигналите е подаден малко след 20.00 ч., като К.К. съобщил за сериозен инцидент в ромския квартал на Стара Загора. Веднага били изпратени екипи на полицията, които установили, че сигналът е фалшив. Минути по-късно 32-годишният мъж се обадил повторно на спешния телефон и обяснил как кварталът е атакуван от младежи. Полицейските служители отново проверили ситуацията на място, но и този сигнал се оказал фалшив. Близо три часа К.К. продължил да подава неистинска и подвеждаща информация на тел. 112. Около 23.00 ч. в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия полицейските служители са установили местонахождението на злосторника, като го задържали за срок от едно денонощие. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е установен извършителят на кражбата на две акумулаторни батерии от лекотоварен автомобил “Форд Транзит” със старозагорска регистрация, паркиран на ул. «Димитър Подвързачов» до бл. 11, осъществена в началото на м. септември. Това е 37-годишният П.Ч. от Стара Загора. Работата по случая продължава.

Изнудване:

На 29.09.т.г. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 64-годишна старозагорка, че за времето от 11.08.т.г. до 29.08.т.г. познат на 16-годишния й внук го заплашил и принудил да заложи компютъра и DVD-плейъра си в заложна къща, като му предостави получената сума в размер на 350 лева и допълнително още 100 лева. Работата по установяване самоличността на извършителя на престъплението продължава.

Кражби:

На 29.09.т.г. чрез демонтиране на предпазна метална решетка и взломяване на стъклото на прозорец е проникнато в кафе-аперитив, разположено в с. Асен, общ. Павел баня, откъдето е извършена кражба на сумата от 20 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

На 28.09.т.г., чрез взломяване на шест кафе-автомати, разположени между девети и седемнадесети етаж в сградата на УМБАЛ-Стара Загора, е извършена кражба на наличните монети. Точната сума на извършената кражба е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 28/29.09.т.г. през незатворен прозорец на тераса е проникнато в частен дом, разположен на първия етаж в блок в кв. «Трите Чучура» в Стара Загора, обитаван от 48-годишна старозагорка, откъдето е извършена кражба на дамска чанта с лични документи и сумата от 130 лева. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 28/29.09.т.г. чрез прескачане на оградна мрежа е проникнато в частен дом, разположен в с. Калояновец, собственост на 73-годишен мъж, откъдето е извършена кражба на 520 кг грозде. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 29.09.т.г., черз срязване от електропреносната мрежа на село Даскал Атанасово, общ. Раднево, е извършена кражба на 1575 метра меден ел. проводник, собственост на «EVN България» ЕАД. Точната стойност на нанесените от кражбата щети е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Раднево.

На 29.09.т.г. при пътуване в градския транспорт е извършена джебчийска кражба на портмоне, собственост на 73-годишна старозагорка, съдържащо лични документи и сумата от 40 лв. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 29.09.т.г., след взломяване на на багажника на лек автомобил “Пежо 306″ със старозагорска регистрация, собственост на 43-годишен казанлъчанин, паркиран на ул. «Илинден» в Казанлък, е извършена кражба на електрожен. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

На 30.09.т.г. чрез отключване с подбран или подправен ключ е проникнато в лек автомобил «Ауди» с ямболска регистрация, собственост на 48-годишен старозагорец, паркиран на ул. «Отец Паисий», откъдето е извършена кражба на акумулатор, дебитна карта с ПИН код към нея и лични документи. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн