Спряха пиян джигит без книжка, дрегерът показа почти 3 промила

STZAGORA.NET
Образувано бързо полицейско производство:

На 08.09.т.г. в ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо полицейско производство срещу 32-годишния К.А. от Стара Загора (неправоспособен) за това, че на същата дата около 18.30 ч. по старозагорската улица «Свети Патриарх Евтимий», е управлявал мотоциклет “ЧЗ 350″ със старозагорска регистрация след употреба на алкохол с концентрация 2.99 промила, установено с дрегер. На водача е взета кръвна проба за анализ и е настанен в заведението за отрезвяване.

Специализирана полицейска операция:

На 08.09.т.г. за времето от 17.00 ч. до 22.00 ч. в Стара Загора – град е проведена специализирана полицейска операция, при която са проверени : 9 двуколесни МПС, 15 автобуса, извършващи обществен превоз на пътници и 87 други МПС. Констатирани са общо 35 нарушения на Закона за движението по пътищата и едно нарушение по Кодекса за застраховането, както следва : неправоспособни водачи на МПС – 1 акт, управление под въздействие на алкохол – 1 акт, неползване на обезопасителен колан – 12 акта, от които – 6 нарушения на пътуващите на задните седалки на автомобила, технически неизправни МПС – 4 акта и др.

Разкрити престъпления:

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора, е установен извършителя на грабежа на чантинка, съдържаща лични документи, флаш памет и сумата от 45 лв., собственост на 20 годишен старозагорец, осъществен на 14.08.т.г. – ктова е : криминално проявения А.Ж., 24 годишен от Стара Загора, който е задържан за срок от 24 часа. Работата по изясняване на съпричастността на А.Ж. и към други престъпления продължава.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора, е установен извършителя на кражбата на сумата от 2 000 лв. от офиса на частна фирма, в която е проникнато чрез отключване с подбран или подправен ключ – това е : 39 годишния Д.Д. от Хасково. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 08.09.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Чирпан са установили извършителя на кражбата на хидравлична бутилка за преса, линеал за струг и две метални планки за метална конструкция, осъществена от авто-сервиз, разположен на чирпанската улица «Братя Даскалови» – това е : 17 год. С.Х. от Чирпан, който към настощия момент се укрива. Откраднатите вещи са намерени и върнати на собственика. Работата по случая продължава.

На 08.09.т.г. по сигнал служители от сектор «Икономическа полиция» при ОДМВР – Стара Загора са извършили проверка на лек автомобил Фолксваген «Голф», със софийска регистрация, паркиран пред блок 6 в кв. «Три чучура – юг» в Стара Загора, стопанисван от 22 годишната М.Р. от Стара Загора. В багажника на автомобила са открити и иззети общо 486 кутии цигари от различни марки, всички без акцизен бандерол. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е установен извършителя на противозаконното отнемане на мотоциклет Ямаха «200 ДТ», със старозагорска регистрация, осъществено на 23.06.т.г. от с. Хрищени – това е : 19 год. И.И. от с. Дълбоки, общ. Стара Загора, който след кражбата продал мотора на 28 годишен мъж от с. Дълбоки. Мотоциклетът е намерен и иззет. Работата по документирането на престъпната дейност на И.И. продължава.

Кражби:

На 08.09.т.г., чрез отключване с подбран или подправен ключ е проникнато в частен дом, разположен на казанлъшката улица «Възраждане» обитаван от 53 годишна жена, откъдето е извършена кражба на сумата от 1 350 евро и около 15 гр. златни накити. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

На 08.09.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частна къща, разположена с. Горно Ботево, собственост на 54 годишна старозагорка, откъдето е извършена кражба на : компресор, центрофуга за мед, 40 кг. Чувал, пълен със захар и две тенекия с мед / всяка по 25 кг/. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 07/08.09.т.г., чрез срязване от електропреносната мрежа на с. Даскал Атанасово, общ. Раднево, е извършена кражба на 960 м. меден ел. проводник, собственост на EVN – България. Точната стойност на нанесените от кражбата щети е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Раднево.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-lice

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн