Иззеха множество фалшиви печати и оръжие от старозагорец

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления:

На 23.08.т.г. служители от сектор «Икономическа полиция» към Областна дирекция на МВР – Стара Загора по сигнал за «фалшиви печати» са претърсили избено помещение към апартамент, разположен на старозагорската улица «Христо Ботев» № 63, ползвано от 58-годишния Ж.К. от Стара Загора. Намерени и иззети са 6-заряден револвер «Збрьовка», кал. 38-ми, 12 патрона към него и 42 патрона кал. 6.35-ти. За оръжието и боеприпасите Ж.К. не притежава надлежно разрешително. В таванско помещение, разположено на същия адрес и ползвано отново от Ж.К., са открити и иззети множество печати на нотариус, учебни заведения, различни чуждестранни и български и държавни учреждения, които са изработени в нарушение на действащата нормативна база. Работата по цялостно документиране на случая продължава.

На 24.08.т.г. служители от Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора са спрели за проверка в района на «Седми километър» микробус Форд «Транзит» със старозагорска регистрация, управляван от 52-годишната М.В. от с. Дъбово, общ. Мъглиж, с който са се придвижвали и 54-годишната П.К., 74-годишният Т.В. и 30-годишният К.Д., и тримата от с. Дъбово. Установено е, че с микробуса се транспортират 2 кубика дърва за огрев «зимен дъб», немаркирани с контролна горска марка и непридружени с превозен билет. За случая са уведомени служителите от Регионална дирекция по горите – Стара Загора.

На 23.08.т.г. около 21.00 ч. в Първо районно управление «Полиция» – Стара Загора е получен сигнал за продажба на цигари без акцизен акциз в с.Ястребово, общ. Опан. Установено е, че цигарите са продавани от 63-годишната Ж.П. от същото село, която предала с протокол за доброволно предаване 13 кутии цигари без акцизен бандерол. Работата по случая продължава.

Осъдено лице:

На 24.08.т.г. състав на Районен съд – Стара Загора постанови спрямо 36 год. Т.Г. от с. Ягода, глоба в размер на 100 лв., за това че на 06.08.т.г. около 01.15 ч. пред механа «Алана» в Стара Загора след употреба на алкохол е обиждал и отправял нецензурни думи към съпругата си и управителката на заведението и по този начин е извършил нарушение по Указа за борба с дребното хулиганство, констатирано от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Образувани бързи полицейски производства:

На 25.08.т.г. в Районно управление «Полиция» – Гълъбоно е образувано бързо полицейско производство срещу : 57 год. Ж.Д. от Гълъбово, за това че на същата дата около 01.40 ч. по ул. «Васил Левски» до бл. 46 в града, е управлявал л.а. Хонда «Сивик», със старозагорска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация – 2.48 промила, отчетено с дрегер. На водача е издаден талон за медицинско изследване, но същия е отказал да даде кръв за анализ.

На 24.08.т.г. в ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо полицейско производство срещу : 26 год. Т.Г. от Стара Загора (неправоспособен водач), за това че на същата дата около 22.25 ч. по ул. «Детелина» в Стара Загора, е управлявал л.а. Нисан «Микра», със старозагорска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация – 1.86 промила, отчетено с дрегер.

Кражби:

На 24.08.т.г. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение от 60 годишен мъж от града, за това че на същата дата, чрез отключване с подбран или подправен ключ е проникнато в апартамента му, разположен в кв. «Изток», откъдето е извършена кражба на сумата от 370 лв. Работата по случая продължава.

На 24.08.т.г. около 07.45 ч. в Полицейски участък «Гурково» към Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение от 56 годишен мъж от Търговище, работещ като шофьор, за това че след взломяване капачката на резервоара на управлявания от него т.а. «Даф», с прикачено към него полуремарке, с италиански регистрации, е извършена кражба на около 450 л. дизелово гориво. По време на кражбата автомобила е бил паркиран на паркинг в с. Пчелиново, общ. Гурково. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

На 23.08.т.г. в Районно управление «Полиция» – Гълъбово е получено съобщение за извършена кражба на метални тръби от сгуро-отвал, ръзположен в землището на с. Искрица, общ. Гълъбово, осъществена чрез нарязване и размонтиране. Съоръжението е собственост на «Контур Глобал Марица Изток – 3». Точната стойност на нанесените щети е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Гълъбово.

На 24.08.т.г. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба на два акумулатора от лекотоварен автомобил Форд «Транзит», със старозагорска регистрация, паркиран на ул. «Димитър Подвързачов» в града – установено е, че кражбата е осъществена, след като неизместен извършител отключил предната дясна врата на автомобила и отворил двигателния отсек. Работата по случая продължава.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-

share button

1 коментар on “Иззеха множество фалшиви печати и оръжие от старозагорец”

  • искам оръжеен магазин wrote on 1 септември, 2011, 17:54

    Гледам и не вярвам на ушите си. Тези хора създават такива структури, че иди им хвани спатииите. Голяма организираност, голямо нещо. Ами с тея си способности на организратори да бяха направили нещо законно. Ама тарикалъка надделява над разума. Всъщност разума е атрибут на интелигентните хора, докато глупавите….нали……..

Напишете коментар


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн