Екшън с автогонка, стрелба и белезници край Мъглиж

STZAGORA.NET
Разкрито престъпление:

На 08.07.т.г. около 23.55 ч. служители от Районно управление «Полиция» – Казанлък са подали звуков и светлинен сигнал на водача на лек автомобил «Мицубиши» с бургаска регистрация, паркиран на пътна отбивка в близост до Мъглиж, на около 1,5 км източно от едноименния комплекс «Мъглиж». Автомобилът обаче потеглил рязко, като ударил служебния полицейски автомобил в предния десен калник. Полицаите произвели предупредителни изстрели със служебните си оръжия, след което последвали мицубишито.

На бензиностанция «Комплекс Мъглиж» бургаският автомобил спрял до пост на полицейски автопатрул от Полицейски участък – Мъглиж, като след използване на физическа сила и помощни средства (белезници) са задържани водачът на лекия автомобил и придвижващите се с него лица. Установено е, че водач на мицубишито е криминално проявеният за кражби, грабежи и изнасилване Д.Н., 32-годишен, от Казанлък, а негови спътници са А.С. – 27-годишен, от с. Крън, община Казанлък, и Е.Т. – 32-годишна, от Поморие.

При извършеното претъсване на автомобила от предната му седалка е иззета цигарена кутия, съдържаща свита на тръбичка 20 левова банкнота, две топчета с неправилна форма, обвити в найлон със съдържание около 20 грама бяло прахоообразно вещество, реагирало при направения полеви наркотест на кокаин. В обособена кутия на арматурното табло е намерен метален трошач за отваряне на автомобили, а на задната седалка – електронна везна. А.С. и Е.Т. са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Грабеж:

На 09.07.т.г. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 75 годишна старозагорка, за това че около 16.20 ч. на същата дата на кръстовището на старозагорските улици «Св. Княз Борис» и «М.М.Кусев», непознат младеж със сила е отнел от рамото й дамската чанта, съдържаща дамски принадлежности. По случая в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

Образувано бързо полицейско производство:

На 10.07.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Раднево са спрели за проверка л.а. Рено «Еспейс», със старозагорска регистрация, управляван от 41 год. С.С. от Раднево, като след тестване с дрегер за употреба на алкохол, същия е отчел 2,47 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване, но С.С. е отказал да дае кръв за анализ. Задържан е за срок до едно денонощие в Районно управление «Полиция» – Раднево По случая е образувано бързо полицейско производство.

Кражби:

На 09.07.т.г. около 17.40 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 38 годишна старозагорка, за това че чрез счупване на предното ляво стъкло на ползвания от нея л.а. Пежо «406», със старозагорска регистрация, паркиран на пътя Стара Загора – Чирпан, на около 1 км. от с. Ракитица, е извършена кражба на дамската й чанта, съдържаща лични документи и вещи. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 09.07.т.г. около 21.00 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 33 годишна жена от Сливен, за това ча на същата дата около 19.00 ч. в «Парк MALL”, от дамската й чанта е откраднат портфейл, съдържащ лични документи и сумата от 400 лв. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 09.07.т.г., чрез взломяване на капак на телефонна шахта и последващо срязване, от района до бензиностанция «Крис ойл», разположена на бул. «Патриарх Евтимий» в Стара Загора, е извършена кражба на около 65 м. телефонен кабел, собственост на «Виваком» АД. Увреден е около 40 м. кабел. Точната стойност на извършената кражба и нанесените щети е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

ПТП:

На 09.07.т.г. около 15.45 ч. по пътя Казанлък – Стара Загора, в района на паркинга пред ресторан «Дегея», общ. Мъглиж, л.а. Пежо «406» със старозагорска регистрация, управляван от 30-годишната В.З. от Казанлък, поради движение с несъобразена скорост блъска паркирания на паркинга л.а. Хюндай «Теракан», с унгарска регистрация, управляван от 55-годишен унгарски гражданин. За нарушението на В.З. е съставен акт по Закона за движение по пътищата. Причинените от ПТП-то материални щети са минимални.

На 09.07.т.г. около 12.20 ч. по ул. «Плиска» в Стара Загора движещата се по тротоара Т.М., 63-годишна, от Стара Загора, е блъсната от неизвестна каруца, теглена от кон, която след допускане на инцидента е напуснала мястото на произшествието. Пешеходката е със счупена шийка на лявото рамо, като след амбулаторно обслужване е освободена за домашно лечение без опасност за живота.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-spodelime


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн