Запалиха две луксозни коли, ограбиха старозагорка

STZAGORA.NET
На 29.06.т.г. около 02.33 ч. във Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение за запален лек автомобил “Ауди А6″ със старозагорска регистрация, ползван от 30-годишен старозагорец, паркиран на ул. «Ген. Столетов», северно от бл. 49 – установено е, че пожара е предизвикан умишлено, като е използвана леснозапалима течност. От палежа е изгорял целият двигателен отсек на автомобила, предната и задната десни гуми.

Около 03.08 ч. е получен друг сигнал за умишлено запален лек автомобил – “Мерцедес Вито” (ван) със старозагорска регистрация, собственост на 42-годишен старозагорец, паркиран в кв. «Три чучура», северно от бл. 56. От палежа е изгорял целия двигателен отсек на автомобила, както и купето. Засегнат е паркираният в близост лек автомобил “Опел Астра” със старозагорска регистрация, чиято предна лява гума е изгоряла напълно.

Причините за инцидентите, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Разкрити престъпления:

На 29.06.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Чирпан са установили извършителя на две домови кражби на вещи от частни къщи, разположени вселата Плодовитово и Черна гора, общ. Братя Даскалови – това е : 41 год. С.Г. от с. Черна гора. Част от вещите са предадени с протокол за доброволно предаване. С.Г. е задържан в Районно управление «Полиция» – Чирпан за срок до 24 ч. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицето продължава.

На 30.06.т.г. служители от Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора са задържали в момент на кражба на вторични суровини / два бойлера по 80 л., облицовъчна поцинкована ламарина с ширина 40 см. и обща дължина 15 м., метални релси за завеси с обща дължина 6 м. и метална транспортна платформа с колела с размери 60 х 80 см./ от пункт за изкупуване на вторични суровини, разположен на ул. «Св. Патриарх Евтимий» № 86 лицата : Д.Д., 18 годишен и И.В., 16 годишен, и двамата от Стара Загора. Младежите са задържани за срок от 24 часа в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 29.06.т.г. в с. Мъдрец, общ. Гълъбово, 44 годишния Г.И. от същото село доброволно е предал на служители от Районно управление «Полиция» – Гълъбово, незаконно притежавано късо огнестрелно оръжие / пистолет/ с неустановена марка, без фабричен номер, пълнител за оръжието, 4 патрона – калибър 9 х 18 мм., както и тръбовиден метален елемент с вътрешна резба. Работата по случая продължава.

Грабеж:

На 29.06.т.г. около 22.35 ч. във Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 36-годишна старозагорка за това, че вървейки по тротоара на бул. «Ген. Столетов» и говорейки по мобилния си телефон, срещу аптека «Галения» е нападната от непознат маскиран мъж, който й дръпнал и отнел дамската чанта, съдържаща сумата от 90 евро, 80 лв., мобилен телефон и лични документи и вещи. Работата по случая продължава от служители на Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Кражби:

На 29.06.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частна къща в с. Братя Кунчеви, собственост на 57 годишен старозагорец, откъдето е извършена кражба на : пръскачка, двоен газов котлон и малка газова бутилка. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 29.06.т.г. в 06.10 ч. в Полицейски участък – Гурково е получено съобщение от 36 годишен мъж от с. Градежница, общ. Троян, за това че чрез взломяване капачката на резервоара на управлявания от него т.а. «Мерцедес», с пловдивска регистрация, паркиран на паркинг на връх Предела в прохода на Република, е извършена кражба на около 70 л. дизелово гориво. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

ПТП:

На 29.06.т.г. около 10.50 ч. на кръстовището на улиците «Бончо Шанов» и «Спартак» в с. Крън възниква пътен инцидент, при който нерегистриран мотоциклет Екс-спорт «Pit Crosa», управляван от неправоспособния Х.Ф., 22 годишен от с. Крън, отнема предимството и блъска правомерно движещия се л.а. Форд «Фиеста», със старозагорска регистрация, управляван от 34 год. Б.Б. от с. Крън. От ПТП е пострадал водачът на мотоциклета, който с фрактура на първия поясен прешлен, е прегледан в казанлъшката болница и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

На 29.06.т.г. около 15.30 ч. по пътя Велико Търново – Гурково, на около 500 м. преди бензиностанция «ОК» в с. Пчелиново, общ. Гурково, поради спукване на предната дясна гума в ляв завой, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се извън пътното платно, л.а. Форд «Фокус», с румънска регистрация, управляван от 41 годишния румънски гражданин А.Е. От ПТП са настъпили само материални щети.

На 30.06.т.г. около 00.20 ч. по пътя Казанлък – Мъглиж, на около 1 км след разклона за Мъглиж джип “Гранд Чероки” със старозагорска регистрация, управляван от 41-годишната Т.Ц. от Шипка, е предприел ляв завой за навлизане по земен път, но е застигнат и ударен от движещия се отзад товарен автомобил «Мерцедес» с пловдивска регистрация, с прикачено ремарке, управляван от 38-годишния В.У. от Пловдив. Същият е предприел изпреварване, без да се е убедил, че автомобилът, който изпреварва, не е подал сигнал за завой на ляво. От удара 41-годишната Т.Ц. е получила разкъсно-контузна рана на лявата ръка, а возещият се зад нея в лекия автомобил пътник – К.П., 11-годишен, от Мъглиж, е получил натъртване в областта на лицето. Двамата пострадали са обслужени от медицински екип и освободени без опасност за живота.

На 30.06.т.г. около 01.10 ч. по пътя Велико Търново-Гурково, на около 500 м преди бензиностанция «ОК» в с. Пчелиново, община Гурково, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост самостоятелно катастрофира, завъртайки и удряйки се в предпазната мантинела, товарен автомобил «Рено» с турска регистрация, с прикачено към него ремарке, управляван от 26-годишния турски гражданин М.О. От ПТП са настъпили само материални щети.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-gerb

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн