Организатор на грабеж се представя за жертва

STZAGORA.NET
На 20 юни около 16.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение от 24-годишен казанлъчанин и 28-годишна жена от с. Габарево, община Павел баня, за това, че на същата дата около 15.30 часа в парк «Тюлбето» край града неизвестен мъж ги заплашил с пистолет и възпроизвел изтрел в земята, след което им отнел: от младежа – мобилен телефон и сребърна обеца, а от жената – мобилен телефон, златни накити (синджирче, обеци и два пръстена). След извършване на грабежа нападателят избягал, но в резултат на предприетите полицейски действия е установен и задържан. Оказало се, че това е 22-годишният А.С. от Казанлък.

Констатирано е, че той се е уговорил предварително с 24-годишния казанлъчанин с инициали А.А. – същият, който се представил пред полицията за жертва на грабежа. Пистолетът, използван от А.С. за осъществяване на престъплението, е открит и иззет. Това било газов пистолет, марка «Екол».

А.С. и съучастникът му А.А. са задържани за срок до 24 часа в Районно управление «Полиция» – Казанлък. Работата по случая продължва.

Специализирани полицейски операции:

За времето от 17.06.т.г. до 19.06.т.г., на територията, обслужвана от Районно управление «Полиция» – Казанлък, е проведена специализирана полицейска операция, при която са проверени 342 МПС и 375 лица. Констатирани са 21 нарушения, като са съставени 21 акта за установяване на административни нарушения.

На 17.06.т.г., на територията, обслужвана от Първо и Второ Районни управления «Полиция» – Стара Загора, е проведена специализирана полицейска операция, при която са задържани общо 32 лица, предлагащи сексуални услуги и получавали за това нетрудови доходи. Образувани са седем досъдебни производства за престъпления по чл. 329 от НК / получаване на нетрудови доходи по непозволен или неморален начин/. Издирени са 41 лица, обявени за общодържавно издирване, от които обвиняеми по досъдебни производства са 13 лица, свидетели по по досъдебни производства са 12 лица, напуснали дома си – 13 лица, и три лица, издирване по наказателни дела от частен характер. Проверени са 49 МПС и 89 лица, както и 17 питейни и увеселителни заведения.

Разкрити престъпления:

На 20.06.т.г. около 03.20 ч. на територията, обслужвана от Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е задържан 28 годишния Е.Ж. от Стара Загора, в който са открити два акумулатора, пълна газова бутилка и душ батерия, за произхода на които вещи мъжът не може да даде адекватно обяснение. Задържан е за срок до 24 часа във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора. Работата по случая продължава.

На 20.06.т.г. около 04.00 ч. в района на магазин «Кауфланд», разположен на територията, обслужвана от Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора, е извършена проверка на : 20 год. Р.В., 20 год. Т.Т. и 21 год. Б.К., и тримата от Стара Загора, придвижващи се с лек автомобил «Хюндай», със старозагорска регистрация. В автомобила е открито топче, съдържащо суха зелена тревиста маса около 1 гр., реагирала при тестване с полеви наркотест на канабис. В портфейла на Т.Т. е намерено парче станиол, съдържащо сухо бяло вещество около 0.1 гр. на кристали / метаанфетамин/. Лицата са задържани за срок до 24 часа във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20.06.т.г. служители от Полицейски участък «Мъглиж» към Районно управление «Полиция» – Казанлък са извършили проверка на дома на 22 годишната Ю.Р. от Мъглиж, разположен на ул. «Здравец», като са намерили и иззели 134 стека цигари от различни марки, без акцизен бандерол. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Кражби:

На 20.06.т.г. около 03.00 ч., през незаключената входна врата е проникнато в частен апартамент, намиращ се на старозагорската улица «Димчо Стаев», обитаван от 48 годишен мъж, откъдето е извършена кражба на сумата от 15 лева, мобилен телефон, дебитна карта и сребърни бижута. По време на кражбата семейството на 48 годишния старозагорец е спяло. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 19/20.06.т.г. в с. Хрищени противозаконно е отнет л.а. Москвич «2140», със старозагорска регистрация, собственост на 56 годишен старозагорец. По данни на собственика, контактния ключ на автомобила е бил поставен в патрона на багажника, а в самия багажника се намирала мъжка кожена чантичка, съдържаща лични документи и комплект резервни ключове за автомобила. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 16/17.06.т.г., чрез изкривяване на предния капак на товарен автомобил Форд «Транзит», със старозагорска регистрация, паркиран на старозагорската улица «Св. Патриарх Евтимий» №86, е извършена кражба на две акумулаторни батерии. Точната стойност на нанесената от кражбата щета е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

ПТП:

На 20.06.т.г. на кръстовището на старозагорските улици «Ген. Гурко» и «Кольо Ганчев», л.а. Форд «Мондео», със старозагорска регистрация, управляван от 44 год. Л.В. от Стара Загора, блъска пресичащата на необозначено за целта място пешеходка – С.К., 15 годишна от с. Радовец, общ. Тополовград, която с натъртвания по тялото, е прегледана и освободена, без опасност за живота.

На 20.06.т.г. около 16.50 ч. на старозагорската улица «Кап. Петко Войвода», на отбивката за паркинга на магазин «Билла», лек автомобил Рено «Туинго», със старозагорска регистрация, управляван от 40 годишната Д.Р. от Стара Загора, блъска пресичащата пътното платно пешеходка – М.Д., 71 годишна от Стара Загора, която с контузна рана по брадата и сътресение на мозъка, е настанена за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн