Къркан пенсионер открадна луксозен джип, повози се и го върна

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления:

На 19.06.т.г. в 16.25 ч. в полицейския участък в Гурково към Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение от 35-годишен мъж от Николаево за това, че на същата дата около 15.00 ч. от ул. «Кап. Райчо Николов» в Николаево е отнет противозаконно лекият му автомобил “Нисан Терано”, със старозагорска регистрация, оставен незаключен, с ключове на таблото. По думите на собственика малко по-късно той самият е открил автомобила си на същата улица изоставен, без липси и повреди. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на полицейския участък в Гурково е установен извършителят на деянието. Това е С.Т., 63-годишен, от с. Нова Махала, община Николаево. Същият е тестван за употреба на алкохол с дрегер, който отчел 2,38 промила. На С.Т. му е взета кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в Районно управление «Полиция» – Казанлък. Работата по случая продължава.

На 19.06.т.г. около 04.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение за извършвана кражба на гориво от товарен автомобил, паркиран до клон на «Райфайзенбанк» на ул. «19-ти февруари» в Казанлък. В момент на източване на дизелово гориво от товарен автомобил «Мерцедес» с пазарджишка регистрация, частна собственост, е задържан е 45-годишният Д.К. от Казанлък. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

На 19.06.т.г. в 04.16 ч. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение за извършвана кражба от микробус, паркиран в близост до блок 68 на бул. «23-ти пехотен Шипченски полк». Задържан е 51-годишният Г.Г. от Казанлък, като е установено че същият е строшил стъклото на товарен автомобил “Форд Транзит” със старозагорска регистрация и изнесъл отвътре стока на обща стойност около 500 лв., няколко намотки кабел, както и кутия с 60 пирон-дюбела. В последствие е установево, че Г.Г. счупил стъклото и на предната дясна врата на микробус “Опел Синтра” със старозагорска регистрация, като откраднал LCD монитор. Г.Г. е задържан за срок до 24 часа в Районно управление «Полиция» – Казанлък. Констатирано е, че 51-годишният мъж е извършител и на още седем кражби на части и вещи от МПС, паркирани на територията, обслужвана от Районно управление «Полиция» – Казанлък. Работата по случаите продължава.

Образувано бързо полицейско производство:

На 19.06.т.г. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу 44-годишния А.А. от същия град за това, че по ул. «Пушкин» е управлявал мотопед след употреба на алкохол с концентрация 2,22 промила, установено с дрегер. А.А. е задържан за срок до 24 часа в Районно управление «Полиция» – Казанлък.

Кражби:

На 18/19 юни чрез взломяване на три входни врати и метална решетка на прозорец е проникнато в помпената станция в с. Яворово, общ. Чирпан, откъдето е откраднат около 46 метра кабел. От трафопост към станцията е изваден и разглобен трансформатор, в следствие на което същият е повреден. Точната стойност на нанесените от кражбата щети са в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Чирпан.

На 19 юни през незатворен прозорец на балкона е проникнато в апартамент на първия етаж, разположен на ул. «Тракия» в Раднево, обитаван от 26-годишна жена, откъдето е извършена кражба на сумата от 700 лв., дамска златна халка около 3 гр., дамски златен пръстен около 7 гр., 10 сребърни синджирчета и мобилен телефон. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Раднево.

ПТП:

На 19.06.т.г. около 09.50 ч. по пътя Стара Загора-Мъглиж, в района на разклона за Мъглиж, поради движение с несъобразена скорост в десен завой самостоятелно катастрофира, изгубвайки контрол над автомобила и преобръщайки се в левия банкет, т.а. «ДАФ» с молдовска регистрация с прикачено към него полуремарке, управляван от молдовския гражданин Б.Д., 31-годишен. От инцидента водачът е получил разкъсно-контузна рана на лявата предмишница, като след получаване на медицинска помощ е освободен, без опасност за живота. Тестван е за употреба на алкохол с дрегер, който е отчел нулеви показания.

Други:

На 19.06.т.г. в Първо районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение за намерен труп на мъж в помещение с ел. табло (бивше парно), разположено в двора на «Труд–97» ООД Стара Загора. Установено е, че това е 39-годишният С.А. от Стара Загора, като при първоначалния оглед са открити видими следи от обгаряне от електрически ток. Установено е, че непосредствено преди смъртта си С.А. е бил в двора на «Труд 97», където е предал набрания от него липов цвят. Трупът на мъжа е откаран за аутопсия в Катедра «Съдебна медицина» – Стара Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-

бутон за споделяне

Напишете коментар


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн