34-годишна старозагорка стана жертва на телефонни измамници

STZAGORA.NET
На 18.06.т.г. около 16.00 ч. в Първо районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 34-годишна старозагорка за това, че в телефонен разговор с непознат мъж е въведена в заблуждение, че ще спечели телевизор от мобилен оператор, като закупи ваучери на обща стойност от 150 лв. на различни мобилни оператори и продиктува на мъжа кодовете за активирането им. Старозагорката спазила точно инструкциите на непознатия мъж, но в последствие се усъмнила, че е станала жертва на телефонна измама и алармирала полицейските служители. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Специализирана полицейска операция:

На 18/19.06.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление «Полиция» – Гълъбово, е проведена специализирана полицейска операция, при която са проверени 32 МПС и 39 лица. Извършена е проверка и на 11 търговски обекта, като са съставени 2 акта за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата, 2 акта по Закона за българските документи за самоличност и един предупредителен полицейски протокол.

Грабежи:

На 18.06.т.г. около 16.12 ч. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение от 60-годишна жена от същия град за това, че около 15.30 ч. в двора на Професионална гимназия «Иван Хаджиенов» в Казанлък двама непознати младежи са издърпали от врата й златно синджирче с две висулки, с тегло около 5 гр. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

На 18.06.т.г. около 14.30 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 74-годишна старозагорка за това, че около 13.30 ч. на ул. «Х.Д.Асенов» в Стара Загора непознат младеж я напръскал със спрей в лицето и скъсал от врата й две златни синджирчета, след което побягнал в посока ул. «Ген. Гурко». Работата по случая продължава от служители на Първо районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Кражби:

На 17/18 юни чрез взломяване на прозорец е проникнато в ел. подстанция, разположена на територията на бившия «Химснаб» – АТЗ край Стара Загора, като са откраднати: три медни стержени с гъвкави медни връзки и три изолатора. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.

На 18.06.т.г. около 08.35 ч. в Районно управление «Полиция» – Казанлък е получено съобщение за това, че неизвестно лице е извършило кражба на четири устройства за пренос на данни и интернет, монтирани на телекомуникационна кула в землището на с. Пчелиново, общ. Гурково, собственост на частна старозагорска фирма. Точната стойност на извършената кражба е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

Пожар:

На 18.06.т.г. около 18.20 ч. в Районно управление «Полиция» – Гълъбово е получено съобщение за възникнал пожар в дворно място в с. Обручище, разположено на ул. «Млада гвардия» №134, собственост на 61-годишна жена. От инцидента е изгоряла около 45 кв.м покривна конструкция на стопанска постройка, намираща се в дворонот място, както и съхраняваното в нея сухо сено и около 2 куб.м дърва за огрев. Констатирано е, че пожарът е възникнал вследствие на запалена от собственичката суха трева в близост до постройката. Точната стойност на нанесените от инцидента щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Гълъбово.

Други:

На 18.06.т.г. около 07.57 ч. в Районно управление «Полиция» – Раднево е получено съобщение за инцидент в с. Любеново, при който 39-годишният К.С. от с. Могила, общ. Стара Загора е ударен от електрически ток. Установено е, че пострадалият се подготвял за стригане на овце, като след поразяването от тока, протичащ от машинката за стригане, паднал на земята и се ударил в тилна област. К.С. е настанен за лечение в МБАЛ «Проф.Киркович» – Стара Загора, с фрактура на черепа, без опасност за живота. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Раднево.

Говорител на ОД МВР: Цв. Рандева
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн