Взрив пред дом в Енина, има задържан

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления

На 05.05.2011 г. в 11.45 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за взрив пред къща в с. Енина. При извършения оглед е установено, че вследствие на експлозията е нарушена целостта на масивна входна врата на двора на дома на 67-годишен мъж от селото и са счупени стъклата на трикрилен прозорец на съседна къща. Няма пострадали хора. При проведените оперативно-издирвателни и процесуални действия е задържан С.Г. (59) – съсед на потърпевшите, за който се предполага, че е хвърлил взривното вещество. В дома му са намерени и иззети законно притежавана ловна гладкоцевна пушка “ИЖ”, 7 цилиндрични тела, съдържащи жълто прахообразно вещество, запалим капсул възпламенител с огнепроводен шнур, 28 електродетонатора, пълнител за автомат “Калашников” с 14 бойни патрона калибър 7,62, пълнител за пистолет “Макаров”, две ръкохватки за автомат “Калашников”, метална кутия с около 200 гр бездимен барут, две запалки за димки, 190 капсул възпламенители и голямо количество ловни, бойни и халосни патрони с различен калибър. Образувано е досъдебно производство. С.Г. е задържан за срок до 24 часа, но поради недоброто му здравословно състояние е освободен след извършване на процесуалните действия. Работата по случая продължава.

На 05.05.2011 г. в РУ “Полиция” – Чирпан е получено съобщение, че за времето от 20.04. до 8.00 ч на 05.05.2011г. неизвестни лица, чрез разкопаване на канал в местността “Караджика” североизточно от с. Рупките, община Чирпан, са извършили кражба на 1500 м кабел. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия в момент на изкопаване на кабел са установени е задържани П.Ж. 53) от Стара Загора, който управлявал багер “JСВ”, работникът А.М. (24) от Стара Загора и В.М. (23) от Стара Загора, управляващ микробус “Рено”. В микробуса са открити 157 м изваден от изкопите кабел. В хода на проверката е установено, че тримата са изпратени да извадят кабела от собственика на фирмата, в която работят – Н.М. (45) от Стара Загора. По случая работи РУ “Полиция” – Чирпан.

На 20.04.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е заявено противозаконно отнемане на мотоциклет “Ямаха 600”, паркиран на ул. “Любен Каравелов”. От оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че на 15.04.2011 г. след полунощ 14-годишният син на ползвателя е привел в движение мотоциклета без знанието на баща си и заедно с двама негови приятели се отправили в посока Казанлък. На около 200 м след Италианския мост момчетата паднали и изоставили превозното средство. На същата дата моторът е бил прибран с Пътна помощ и оставен на съхранение в частен автосервиз в Стара Загора, където е издирен и впоследствие – върнат на бащата. По случая работи РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 27.04.2011г. в 12.00 ч във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че за периода от 22.00 ч на 26.04. до 10.00 часа на 27.04.2011г. неизвестно лице е извършило противозаконно отнемане на лек автомобил “БМВ Х5”. Образувано е досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че деянието е извършено от Х.Т. (41) от София. Същият е привлечен като обвиняем по чл. 195 ал.1от НК и с постановление на Районна прокуратура – Стара Загора му е взета мярка “задържане за срок до 72 часа”. Работата по изясняване престъпната дейност на лицето продължава.

Грабеж

На 05.05.2011 г. в 21.20 ч в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение от 32-годишна старозагорка, че около 21.00 ч на същата дата докато отключвала входната врата на жилището си е била нападната от неизвестно лице, което й нанесло удар в областта на главата, съборило я и се опитало да й отнеме дамската чанта. Жената започнала да вика за помощ и оказала съпротива на извършителя, който се уплашил и избягал. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Стара Загора.

Кражби

На 05.05.2011 г. в 12.25 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че за времето от 12.00 ч на 04.05. до 12.00 ч на 05.05.2011 г. неизвестно лице, чрез взломяване патрона на метална врат, проникнало в избеното помещение на къща в с. Ясеново и извършило кражба на електрожен, ъглошлайф, бормашина, казан и два варела от неръждаема ламарина, пет рула оградна мрежа и около 20 буркана със зимнина. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 02.05.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че на 29.04.2011 г. около 17.00 ч е установено взломяване катинара на гаражна врата на ул. “Ген. Гурко”.- По данни на собственика от помещението са откраднати перфоратор, дрелка, електрожен и ъглошлайф. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 05.05.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че за времето от 01.04. до 14.04.2011 г. неизвестно лице, чрез взломяване халката на катинар, е проникнало в пристройка на къща в с. Дълбоки, общ. Стара Загора и извършило кражба на медна гръбна пръскачка, меден съд, два разклонителя и около 20 метра двужилен гумиран кабел. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 04.05.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение,че на 03/04.05.2011 . неизвестно лице, чрез взлом е проникнало в работилница в с. Елхово общ. Стара Загора и извършило кражба на електрожен, 15 метра трифазен гумиран кабел, и 20 метра монофазен гумиран кабел. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 05.05.2011 г. около 15.15 ч в РУ “Полиция” – Гълъбово е получено съобщение за извършена кражба на златни накити от апартамент в кв. “Строител”. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата и демонтиране на заключващото устройство е проникнало в жилището, откъдето извършило кражба на две златни монети с тегло 11 и 4 грама. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Гълъбово.

На 05.05.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че за времето от 03.05. до 05.05.2011 г. неизвестно лице чрез взломяване на предно дясно стъкло, проникнало в лек автомобил “Мерцедес” и извършило кражба на DVD-плейър. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 05.05.2011 г.в 14.45 ч в оперативната дежурна част на Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че неизвестно лице е взломило предно дясно стъкло на лек автомобил “Фолксваген Пасат”, паркиран пред Тракийски университет. От автомобила е отнета дамска чанта с 200 евро, 250 лева, 50 долара, мобилен телефон, дамска златна гривна и документи за самоличност. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

Измама

На 05.05.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение за извършена измама по телефона. Около 16.00 ч на същата дата на стационарния телефон в дома на 64-годишна старозагорка се обадил мъж, който се представил за лекар. Той заявил на тъжителката, че кракът на дъщеря й е счупен на три места и тя трябва да заплати незабавно за лечението. Малко по-късно жената предала 1000 лв. на “санитар”, който дошъл пред дома й. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

Хулиганство

На 06.05.2011 г. в 03,07 ч във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че в ЦСМП е отведено за преглед лице, пострадало при побой. При извършената проверка на място потърпевшият 42-годишен старозагорец е заявил, че побоят му е нанесен при възникнал скандал в механа в града. Оказана му е амбулаторна медицинска помощ. Работата по цялостното изясняване на инцидента продължава.

Пътно-транспортно произшествие

На 06.05.2011 г. около 4.00 ч по път І-5 в посока север се е движел товарен автомобил “Мерцедес Актрос”, превозващ домати, управляван от молдовския гражданин К.А. (56). На около 100 м преди пътния възел с автомагистрала “Тракия”, поради движение с несъобразена скорост по мокра настилка и при наличие на пътен знак, указващ навлизане в участък в ремонт, водачът изгубил контрол над автомобила, който преминал през насип от земна маса и затънал в канавка. В резултат на удара водачът е получил болки в гърдите. Откаран е в ЦСМП, където е установено спукване на две ребра и му е оказана амбулаторна медицинска помощ. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на К.А. Съставен му е акт за установено административно нарушение по Закона за движението по пътищата. Автомобилът е изтеклет от екип на Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” на асфалтова площадка извън пътя и не пречи на движението.

Говорител на ОД МВР: Й. Георгиева
-svz

социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн