Патрулка и доброволец преследваха кола-беглец по серпентините към връх Шипка

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления

На 13.03.2011 г. около 10:00 ч на път І-5 полицейски екип на РУ “Полиция” – Казанлък е предприел действия за спиране на лек автомобил “Нисан Терано”. Водачът не спрял на подадените му звукови и светлинни сигнали и автомобилът продължил да се движи по път І-5 по направление от с.Крън към гр.Шипка, като бил последван от полицейския патрул. Колата на нарушителя и полицейския автомобил изпреварили лек автомобил “Мицубиши”, чийто водач К.Г. (36) от Казанлък решил да окаже съдействие на полицейския екип и се включил в преследването. Източно от “Царския завой” на 3 км преди връх “Шипка”, проследяваният автомобил навлязъл в черен път, при което единият от полицаите възпроизвел със служебното си оръжие 7 изстрела със стоп-патрони във въздуха. Тогава нарушителят изоставил “Нисан”-а и избягал. По-късно е задържан от служителите и е изяснено, че това е неправоспособният С.А. (28) от с. Крън. Извършен е оглед на колата му, при който е установено, че задната й лява гума е унищожена от Г.К., който в стремежа си да съдейства на полицаите я е прострелял със законно притежаваната си пушка с оптически мерник. С.А. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 13.03.2011 г. в 23.10 ч полицейски екип на Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е заловил 13-годишно момче от Стара Загора в момент на кражба на меден проводник от двора на частен дом на ул.”Стефан Стамболов”. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

на 13.03.2011г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение за извършен опит за кражба на медна тръба от климатик от южната фасадна стена на жилищна кооперация на бул. “Цар Симеон Велики”. При проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че престъплението е извършено от 30-годишния Р.М. от Стара Загора, който е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 13.03.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение че две лица са извършили опит за кражба на дънки от магазин в търговски комплекс. Изпратеният на място полицейски екип на РУ “Полиция” е установил и задържал извършителите – А.К. (19) и Ю.Ч. (18) от Стара Загора. По случая е образувано бързо производство.

Шофиране след употреба на алкохол

На 13.03.2011 г. около 17.30 ч в Стара Загора на бул. “Никола Петков” до разклона за кв.”Зора” полицейски екип на сектор “Пътна полиция” – Стара Загора е заловил И.Г. (52) от Стара Загора да управлява лек автомобил “Алфа Ромео”, след употреба на алкохол, с концентрация 1,41 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13.03.2011 г. около 23.53 ч на път І-6 полицейски екип на РУ “Полиция” – Казанлък е заловил Д.А. (23) от Казанлък да управлява лек автомобил “Рено” в района на ресторант “Чешмите” след употреба на алкохол, с концентрация 1,57 промила. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б от НК.

На 14.03.2011 г. около 1.20 ч. в Гълъбово полицейски екип на РУ “Полиция” е заловил К.Б. (18) от Гълъбово да управлява лек автомобил “Рено Меган” по бул. “Република” след употреба на алкохол, с концентрация 1,49 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

Кражби

На 13.03.2011 г. около 10.10 ч в участък “Полиция” – Павел баня е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в къща в с. Търничене, общ. Павел баня и извършило кражба на 2500 евро. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 13.03.2011г. около 14.35 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в къща в с.Зимница, общ.Мъглиж и извършило кражба на 20 метални тръби с дължина 1,20 м., буркани със зимнина, медни кабели и части за автомобили. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 14.03.2011г. около 3.15 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в магазин за парфюмерия и козметика на ул. “Лилия” и извършило кражба на касов апарат и неустановена сума в монети. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 13.03.2011 г. в 12.20 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Чирпан, че за времето от месец декември 2010г. до 13.03.2011г. неизвестни лица, чрез взломяване стъкло на прозорец, са проникнали в къща в с. Партизанин, общ. Братя Даскалови и извършили кражба на телевизор с дистанционно управление, сокоизтисквачка, медна тава с вместимост 5 л, 10 еднолитрови бутилки олио и 4 ножици за рязане на плат. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Чирпан.

На 13.03.2011 г.в РУ “Полиция” – Раднево е получено съобщение, че охраната на фирма в Раднево е заловила лица в момент на извършване на кражба. При извършената проверка на място е установено, че М.Л. (27), С.И. (21) и 13-годишно момче от Раднево са направили опит да отнемат от територията на фирмата 12 железни ролки с общо тегло 700 кг. Щети – в процес на изясняване. М.Л. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Раднево.

Други

На 14.03.2011г. около 1.30 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение от 20-годишна жена, че неизвестно лице е стреляло с огнестрелно оръжие по къщата й в с. Шейново, общ. Казанлък и след това избягало в неизвестна посока. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 14.03.2011г. около 15.20 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в магазин за парфюмерия и козметика на ул. “Ген. Столетов”. Липси не са установени. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Полицейски операции

За времето от 08.00 ч на 11.03. до 22.00 ч. На 13.03.2011г. на територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за контрол на безопасността на движението, при която са проверени 168 МПС и 204 лица. Съставени са 21 акта и 10 фиша за установени административни нарушения на Закона за движението по пътищата и 1 акт по Кодекса на застраховането.

На 11.03.2011 г. за времето от 08.00 ч до 19.00 ч на територията, обслужвана от РУ “Полиция” е проведена специализирана полицейска операция в рамките на кампания “Коланите спасяват живот”. Проверени са 134 автомобила, превозващи пътници на предните седалки, 39 МПС с пътници на задните седалки и 11 МПС, превозващи деца. Констатирани са 24 нарушения на водачите на МПС, 4 – на пътниците на задните седалки и 1 – на пътник на предна седалка. Не са констатирани нарушения, свързани с неползване на обезопасителни системи при превозване на деца.

Пътно-транспортно произшествие

На 12.03.2011 г. около 18.30 ч в Стара Загора по ул. “Св. Княз Борис І” в посока изток се е движел мотоциклет “Ямаха”, управляван от Т.Н. (22) от Стара Загора, без съответната правоспособност за управление на двуколесно МПС. На 5 м след кръстовището с ул. “Евлоги Георгиев” водачът изгубил контрол над мотоциклета, паднал и блъснал пресичащата пътното платно 74-годишна старозагорка. В резултат на удара, пешеходката е получила черепно-мозъчна травма и е настанена с опасност за живота в МБАЛ – Стара Загора, където на 13.03.2011 г. е починала. При извършената проверка на водача, техническото средство е отчело наличие на канабис. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава сектор “Пътна полиция” – Стара Загора.

Говорител на ОД МВР: Й. Георгиева
-

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн