Две старозагорки нападнати и ограбени

STZAGORA.NET
През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са регистрирани два грабежа, 14 кражби и пожар. Установени са извършителите на четири престъпления.

Грабежи

На 12.03.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение от 36-годишна жена, че около 23.00 ч предната вечер в кв. “Казански” е била застигната в гръб от две неизвестни лица. Единият от непознатите я заплашил с нож и я принудил да му даде, намиращите се в нея 150 лева и мобилен апарат, след което двамата избягали. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 12.03.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение от 36-годишна жена, че около 4.00 ч на същата дата на бул. “Цар Симеон Велики” е била нападната в гръб от неизвестно лице, което я съборило, нанесло й удар в областта на лицето и й отнело дамска чанта с лична карта, два мобилни телефона, банкова карта и неустановена дребна сума в монети. Потърпевшата е получила фрактура на носа и разкъсно контузна рана на горната устна и охлузвания по тялото и й е оказана амбулаторна медицинска помощ. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

Разкрити престъпления

На 11.03.2011 г. около 16.25 ч на път І-5 в района на мотел “Крънско ханче” полицейски екип на РУ “Полиция” – Казанлък е спрял за проверка лек автомобил “Опел Вектра”, управляван от И.Г. (28) от с. Венец, общ. Опан. Служителите са констатирали износване на протекторите на гумите и счупени стъкла на предните пътепоказатели, за което са предприели съставяне на акт за установено административно нарушение. В този момент водачът оставил върху кората на багажното отделение на патрулния автомобил “Опел Астра” две банкноти с номинал 20 и 5 лв. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 12.03.2011 г. в 07.30 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице е проникнало във вила в местността “Бял камък” северно от Казанлък и извършило кражба на метални тръби за около 500 лв. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия, казанлъшките криминалисти са установили, че кражбата е извършена от А.Х. (34) и С.А. (54) от Казанлък. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 11.02.2011г. в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение за разбита врата на стая в старозагорско училище. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в канцеларията на учебното заведение и извършило кражба на 130 лв. Образувано е досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е разкрит извършителя на деянието С.А. (42) от Хасково. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

На 11.03.2011 г. в РУ “Полиция” – Раднево е получено съобщение, че служители на частна охранителна фирма са задържали лица в момент на кражба на дизелово гориво. При извършената проверка на място е установено, че Ч.И. (41) от с. Динево, обл. Хасково и Я.К. (40) от Харманли – и двамата работници в рудник “Трояново 1” са извършили кражба на 52 литра дизелово гориво от района на рудника. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Раднево.

Кражби

На 11.03.2011 г. В 19.20 ч в РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че за времето от м. ноември 2010 г. до 11.03.2011 г. неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в къща в с. Ветрен, общ. Мъглиж и извършило кражба на лозарска пръскачка, ел. косачка, домакински съдове и около 1 куб.м. дърва за огрев. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 11.03.11 г. в РУ “Полиция” – Раднево е получено съобщение за извършена кражба от къща в с.Диня общ.Раднево. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице е проникнало в жилището чрез взломяване на прозорци и откраднало 2 медни казана с вместимост по 50 литра, велосипед, 3 юргана, медна лозарска пръскачка, 50 метра трижилен монофазен кабел, тенджера под налягане и бебешки дрехи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Раднево.

На 10.03.2011 г. в оперативната дежурна част на Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с.Лясковец общ. Стара Загора. При извършената проверка на място е установено, че за периода 01.03. до 10.03.2011г. неизвестно лице, след като е разбило входна дървена врата, проникнало в избеното помещение на къщата и извършило кражба на медна лозарска пръскачка и меден бакър с вместимост 15 литра. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 11.03.2011 г. в оперативната дежурна част на Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение за разбито избено помещение в кв. “Казански”. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване на преградна стена е проникнало в помещението и е извършило кражба на два тръбни ключа и 3 ъглошлайфа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 11.03.2011 г. в 11.37 ч на тел.112 е получен сигнал за кражба от апартамент на ул.”Братя Жекови”. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице, чрез счупване секретния патрон на входната врата е проникнало в жилището и е извършило кражба на преносим компютър, дамски ръчен часовник, мобилен телефон, 50 лева и около 20 грама златни накити. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 11.03.2011 г. в 15.30 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че за времето от 16.00 ч на 10.03. до 12.00 ч на 11.03.2011 г. неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в пристройка към вила в местността “Бял камък” северно от Казанлък и извършило кражба на моторен трион. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 11.03.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че за времето от 18.00 до 20.00 ч предната вечер неизвестно лице е проникнало през незаключена врата в офис на фирма на ул. “Ген. Гурко” и извършило кражба на дамска чанта с намиращите се в нея лична карта, свидетелство за управление на МПС с контролния талон, свидетелство за регистрация на лек автомобил, две дебитни карти, кредитна карта и фирмен печат. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 11.03.2011 г. в оперативната дежурна част на Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба на телефонен кабел в с. Калояновец. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице след като изкопало канал, е извършил кражба на около 20 м съобщителен кабел в селото. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 11.03.2011 г. около 11.00 ч в Участък “Полиция”- Мъглиж е получено съобщение, че за времето от 08.03. до 10.30 ч на 11.03.2011 г. неизвестно лице, чрез разкопаване е извършило кражба на 223 м телефонен кабел южно от с.Ягода, общ. Мъглиж. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 11.03.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че на 11.03.2011 г. около 15.00 ч. е установено, че от съблекалнята на тренировъчното игрище на стадион “Берое” липсват спортен екип и мобилен телефон . Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 12.03.2011г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение ,че за времето от 15.30 ч на 11.03. до 06.30ч на 12.03.2011г. неизвестно лице е извършило противозаконно отнемане на лек автомобил “Ауди 80”. Автомобилът е бил паркиран в кв. “Три чучура”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 10.03.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че са откраднати двете странични огледала от лек автомобил “Мерцедес”, паркиран пред частен дом на ул. “Брацигово”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 11/12.03.2011 г. в Стара Загора неизвестно лице е счупило предния ляв прозорец на лек автомобил “Алфа Ромео”, паркиран на ул. “Св. Княз Борис І”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 11.03.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че за времето от месец февруари до 09.03.2011г. неизвестно лице е изрязало и откраднало 11 ябълкови дървета от овощна градина в местността “Адалъка” в землището на с. Арнаутито, общ. Стара Загора. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

Пожар

На 11.03.2011 г. в 01.05 ч в РУ “Полиция” – Раднево е получено съобщение за възникнал пожар в стопанска постройка в с. Тихомирово. Изгорели са 100 кв. м покривна конструкция и 10 заека. Причините за произшествието се изясняват. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Раднево.

Говорител на ОД МВР: Й. Георгиева
-gerb

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн