Варненец опита да обере магазин; пиян водач на камион поломи кръгово; роми грабиха млекоцентрала в Казанлък

STZAGORA.NET
Разкрити престъпления

На 10.02.2011г. около 23.20 ч служители на Второ РУ “Полиция”са заловили Е.Р. (33) от Варна при опит да извърши взломна кражба на сумата от 2400 лв. от магазин за месо на бул. “Цар Симеон Велики”. Е.Р. е проникнал в обекта след взломяване на алуминиева входна врата с твърд предмет и е оказал съпротива при задържането. Взета му е мярка за неотклонение “Задържане за 72 часа”. Образувано е досъдебно производство. Работата по доказване и документиране на престъпната му дейност, продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 11.02.2011 г. около 23.00 ч на път І-6 до ресторант “Чешмите” на територията на община Мъглиж полицейски екип на РУ “Полиция” е спрял за проверка лек автомобил “Опел Кадет”, с водач М.Д. (38) и пътници Т.С. (33) и Х.К. (40) – и тримата от Мъглиж . В прикаченото към автомобила товарно ремарке са открити 10 метални дебелостенни тръби с дължина около 2,5 м и диаметър около 0,25 м,, които тримата мъже извадили от стар водопровод. Лицата са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък

На 11.02.2011 г. територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Чирпан е проведена специализирана полицейска операция, при която в дома на 28-годишната З.М. на ул. “Победа” са открити 4 кг тютюн, нарязан, без акцизен бандерол в найлонов чувал. По случая работи РУ “Полиция” – Стара Загора Чирпан.

На 11.02.2011 г. в 16.00 ч в с.Ветрен служители на Участък “Полиция”- Мъглиж са установили и задържали А.О. (44) и С.О. (34) от с. Ветрен, които извършили кражба от частен дом в селото. Работата по случая продължава РУ “Полиция” Казанлък.

* * *
На 11.02.2011 г. в 16.50 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получен сигнал от тел.112 за група лица, извършващи кражба на метали от двора на бивша млекоцентрала в индустриалната зона на града (“Маркели” – бел. ред.). Изпратеният на място полицейски екип на РУ “Полиция” е установил и издържал Ю.С. (22) и Я.Д. (29) от Казанлък.

Обектът се стопанисва от сливенска фирма, която на 01.02.2011 г. е свалила охраната му и е наела друга фирма за извършване на дейности по разчистване и обезопасяване на терена. Наетата фирма от своя страна е ангажирала физически лица, които в периода от 2.02 до 9.02 са разрушавали съоръжения и са ги рязали за скрап. На 09.02.2011 г. договорът между двете фирми е изтекъл, но влизането на лица в обекта и безконтролното рязане на съоръжения е продължило. Вчера РУ “Полиция” – Казанлък е предупредило собственика за посегателствата спрямо обекта, но той е отказал да наеме охрана и да се погрижи за опазването на собствеността си.

Днес в района на бившето предприятие бяха съсредоточени сили на РУ “Полиция” – Казанлък и ОДМВР – Стара Загора, които ограничиха достъпа на външни лица до обекта, за да предотвратят възникването на инцидент и разграбването на съоръженията. От сутринта в обекта са задържани над 10 лица.

В момента обстановката в района е спокойна. Засиленото полицейско присъствие ще продължи, като се очаква собственикът да вземе мерки за опазване на имота си.

Работата по случая продължава РУ “Полиция” Казанлък.

* * *

На 11.02.2011 г около 17.30 ч. полицейски екип на Второ РУ “Полиция” е предприел проверка на лек автомобил “Мерцедес” с водач Н.В. (24) и пътници А.К. (25), М.Т. (21) и Ж.Д. (20) . всички от Стара Загора. На пода в автомобила, зад предната лява седалка, е открита черно-зелена, брезентова чантичка с полиетиленов плик, съдържащ 15 грама суха, растителна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. В чантата е намерена и пластмасова кутийка с две полиетиленови пакетчета, съдържащи около 1 грам сухо, бяло, прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

Канабис е открит и при полицейска проверка в Раднево. В хода на специализирана полицейска операция, екип на РУ “Полиция” – Раднево е проверил група младежи. В един от тях – М.Ж. (23) от Раднево е открито пакетче с около 1 грам суха, тревиста маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. М.Ж. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Раднево.

Кражби

На 11.02.2011г. в 14.00 ч в Участък “Полиция”- Мъглиж е получено съобщение от кмета на с. Ветрен, за извършена взломна кражба от частен дом в селото. При извършения оглед е установено, че за времето от 14.00 ч на 10.02. до 14.00 ч на 11.02.11г. неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в къщата и извършило кражба на кухненска посуда, 4 родопски одеала, 3 памучни одеала, 5 литров стъклен съд с ракия и 2 пружини от легла. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 11.02.20г. в Участък “Полиция”- Мъглиж е получено съобщение за извършена взлома кражба от частен дом в с. Дъбово, общ. Мъглиж. При извършения оглед е установено, че за времето от 11.00 ч на 10.02. до 08.00 ч на 11.02.2011г. неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в къщата и извършило кражба на около 20 кг свинско месо, около 23 кг картофи и различни домашно приготвени консерви. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 11.02.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез срязване на халката на катинар, проникнало в избено помещение в кв. “Три чучура” и извършило кражба на медни съдове, метална стълба, менгеме, пластмасова туба с 10 л вино, 3,5 л ракия и две медни тави. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 10.02.2011 г. около 23.00 ч във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата е проникнало в магазин за работно облекло на ул. “Ген. Иван Пашинов” и извършило кражба на 113 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 10.02.2011 г. около 23.15 ч във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата проникнало в магазин за дрехи втора употреба но ул. “Младост” и извършило кражба на 15 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 10.02.2011 г. около 22.20 ч. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че неизвестно лице чрез взломяване на входна врата, проникнало в кафене на ул. “Капитан Петко Войвода” и извършило кражба на 20 лв. и мобилен телефон. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

Палеж

На 11.02.2011 г. в 15.45 ч в участък “Полиция” – Павел баня е получено съобщение от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” за възникнал пожар в с. Скобелево, общ. Павел баня. При извършения оглед е установено, че са изгорели покрива и част от стените на необитаема и негодна по предназначение жилищна постройка. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на извършителя продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Пътно-транспортно произшествие

На 12.02.2011 г. около 00.40 ч. в Стара Загора по бул. “Славянски” в посока запад се е движел товарен автомобил “Мерцедес”, управляван от Р.Х. (51) от с. Лебед, общ. Кърджали. На кръговото движение с ул.”Д.Стаев” при движение с несъобразена скорост водачът изгубил контрол над автомобила, който се блъснал в предпазна ограда и метален стълб на уличното осветление вдясно по посока на движението.

В резултат на удара металният стълб е препречил платното и е създал затруднения за движението. На мястото на инцидента е изпратен екип на Гражданска защита. При пристигане на място е установено и изтичане на гориво. Информиран е дежурният на Община Стара Загора и след пристигане на екип от „Улично осветление” и спиране на електрозахранването спасителния екип е отстранил електрическия стълб. Пътното платно е обработено и почистено от “Нелсен чистота”. При инцидента са счупени и ограничителните метални решетки.

След инцидента Р.Х. е напуснал местопроизшествието. По-късно автомобилът е спрян на “Калояновско шосе” и при извършената проверка техническото средство е отчело наличие на алкохол в издишания от водача въздух с концентрация 2,6 промила. По случая работи сектор “Пътна полиция” – Стара Загора.

Двама мъже са задържани в Казанлък с над 1 кг амфетамин

Марихуана и амфетамини са иззети и при полицейски проверки в Раднево и Стара Загора

Около 23.00 ч на 11 февруари, петък, в Казанлък до бензиностанция “OMV”, автопатрул на РУ “Полиция” е предприел проверка на лек автомобил “Сеат Ибиза”, с водач Р.Х. (49) от Габрово и пътник М.Д. (47) от София. На задната седалка на автомобила полицаите забелязали съмнителна кутия, за която двамата мъже не дали адекватно обяснение. При извършения оглед в кутията са открити два пакета с бяло прахообразно вещество. При направената химическа експертиза е установено, че пакетите съдържат 1,03 кг амфетамин. Р.Х. и М.Д. са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Също вчера около 17.30 ч. полицейски екип на Второ РУ “Полиция” е предприел проверка на лек автомобил “Мерцедес” с водач Н.В. (24) и пътници А.К. (25), М.Т. (21) и Ж.Д. (20) . всички от Стара Загора. На пода в автомобила, зад предната лява седалка, е открита черно-зелена, брезентова чантичка с полиетиленов плик, съдържащ 15 грама суха, растителна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. В чантата е намерена и пластмасова кутийка с две полиетиленови пакетчета, съдържащи около 1 грам сухо, бяло, прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На същата дата в Раднево е проведена специализирана полицейска операция, в хода на която е предприета проверка на група младежи. В един от тях – М.Ж. (23) от Раднево е открито пакетче с около 1 грам суха, тревиста маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. М.Ж. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Раднево.

Говорител на ОД МВР: Й. Георгиева
-

nov

социални бутони

Напишете коментар


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн