Заралия купи GSM от сайт, получи само зарядното

STZAGORA.NET

Полицейски бюлетин – 28 януари, петък

На 27.01.т.г. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 37-годишен старозагорец за това, че предния ден около 09.30 ч. в офис на частна куриерска фирма при получаване на куриерска пратка, в която е трябвало да има мобилен телефонен апарат, закупен от интернет сайт, е установил, че му е изпратено само зарядното устройство – адаптер за електрическа машина. В пратката не е имало мобилен телефон. Работата по случая продължава от служители на Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора.

Разкрити престъпления:

На 26.01.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Гълъбово са установили извършителя на грабеж на мобилен телефон, собственост на 42-годишна жена от Гълъбово, осъществен на същата дата около 18.30 ч. в близост до ж.п. гарата. Това е 50-годишният Х.Й. от Козлудуй. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Гълъбово.
* * *
На 27.01.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Чирпан са установили извършителите на кражбата на около 60 кг отпадъчно желязо от двора на частна къща в с. Рупките, общ. Чирпан, собственост на 63-годишен мъж – това са 35-годишният Х.Ю. и 30-годишният Ю.А., и двамата от Чирпан. Същите са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Чирпан.
* * *
На 27.01.т.г. по сигнал относно разпространение на цигари без акцизен бандерол служители от Районно управление «Полиция» – Казанлък са извършили проверка на хранителен магазин, разположен в Павел баня, стопанисван от 46-годишния С.К. от същия град. Намерени и иззети са 26 кутии цигари марки «Buisnes Rouais» и «Raguei», без акцизен бандерол. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.

Специализирани полицейски операции:

На 27.01.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление «Полиция» – Раднево е проведена специализирана полицейска операция за противодействието на незаконната търговия с акцизни стоки (цигари и алкохол). Проверени са девет търговски обекти и частни домове, като е установено, че 47-годишният Д.Д. от с. Знаменосец, общ. Раднево държи в дома си алкохол (домашна ракия), бутилирана в 10- и 11-литрови PVC бутилки, без акцизен бандерол. При претърсването на дома му са открити общо 82 PVC бутилки, съдържащи общо 871 л. алкохол без акцизен бандерол и казан за изваряване на ракия заедно с капак и лула с вместимост 250 л. Събраните по случая материали са изпратени в Районна прокуратура – Раднево с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 234 ал.1 от НК (държане на склад на акцизни стоки, без бандерол, когато такъв се изисква по закон).

Кражби:

На 25/26.01.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в частна стопанска постройка в в с. Бенковски, собственост на 83-годишен мъж, откъдето са откраднати електрожен, ел. кабели и две медни тави. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.
* * *
За времето от 22.01.т.г. до 27.01.т.г., чрез взломяване на три реда тухли от северозападната стена е проникнато в частна къща в с. Черганово, общ. Казанлък, собственост на 35-годишен мъж, откъдето е извършена кражба на 50 метра монофазен удължител. Изрязана е и около 100 метра от ел. инсталацията на къщата. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Казанлък.
* * *
За времето от 05.01.т.г. до 27.01.т.г., чрез счупване и демонтиране на прозоречно стъкло е проникнато в частна къща в с. Хан Аспарухово, собственост на 67-годишен мъж, откъдето е извършена кражба на четири ел. двигателя, меден казан за варене на ракия с вместимост от 150 л, меден бакър – 10 л, ел. удължител – 35 м, ел. удължител с дължина 15 м и медна лозарска пръскачка. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.
* * *
На 26/27.01.т.г. от асансьора във вх. «А» на бл. 1, разположен на старозагорската улица «Любен Каравелов», е извършена кражба на медна бобина от меден електрически проводник. Точната стойност на щетите, нанесени при извършената кражба, е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.
* * *
На 26/27.01.т.г., чрез изкопаване от земята в землището на с. Змейово, общ. Стара Загора, на около 50 метра източно от пътя Стара Загора-Казанлък, е извършена кражба на 35 метра подземно положен кабел, стопанисван от фирма «Алкател Лусент». Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора.
* * *
На 27.01.т.г. във Второ Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 18-годишна старозагорка за това, че предния ден в автобус в кв. «Железник» от дамската й чанта е извършена кражба на мобилен телефон на стойност 200 лв. Работата по случая продължава от служители на Второ районно управление «Полиция» – Стара Загора.
* * *
На 27.01.т.г. от чирпанската улица «Янко Иванов» № 6 противозаконно е отнет л.а. “ВАЗ 2101″ със старозагорска регистрация, собственост на 61-годишен мъж от Чирпан. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Чирпан.
* * *
На 26.01.т.г. в Първо Районно управление «Полиция» – Стара Загора е получено съобщение от 19-годишна жена от Гурково за това, че предния ден от заведение в кв. «Коьо Ганчев», е установила липсата на портфейла си и намиращи се в него лични документи и вещи, и сумата от 50 лв. Работата по случая продължава.

Пътно-транспортни произшествия:

На 27.01.т.г. около 09.00 ч. по пътя Стара Загора-Казанлък поради движение с несъобразена скорост самостоятелно катастрофира, блъскайки се в метален парапет на мост, т.а. «УАЗ» със старозагорска регистрация, управляван от 52-годишния Й.Й. от с. Дъбово. От удара са пострадали пътуващите в автомобила И.К., 41-годишен, от с. Дъбово (получава фрактура на реброто, освободен за домашно лечение, без опасност за живота) и Д.Д., 46-годишен, от Мъглиж (прегледан и освободен, без наранявания и опасност за живота).
-svz

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн