28-годишна водачка блъсна 26-годишна пешеходка в Дълбоки

STZAGORA.NET
Пътно-транспортни произшествия

На 26.01.2011 г. около 07.12 ч в с.Дълбоки по ул.”Стоян Златев” в посока юг се е движел лек автомобил “Опел Корса”, управляван от 28-годишната Д.С. от с. Дълбоки. До ЗК “Шести май” блъснала 26-годишна жена от с. Градец, която пресякла пътното платно зад престояващ на спирка автобус. В резултат на удара пешеходката е получила травми на главата, гърдите и корема и фрактура на таза. Настанена е за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на Д.С. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава сектор “Пътна полиция” – Стара Загора.

На 26.01.2011 г. около 18.40 ч в Стара Загора по тротоара на западната пътна лента на ул.”Индустриална” в посока юг се е движел 50-годишен старозагорец. По негови данни, на около 50 м от фирма “Новотехпром”, е бил блъснат от МПС, неустановена марка, модел и регистрационен номер, което също се е движело в посока юг. В резултат на удара, пешеходецът се завъртял и паднал на тротоара. Пострадалият е откаран е от преминаващ таксиметров автомобил в ЦСМП, където е установена фрактура на първи, лумбален прешлен. Настанен е за лечение в МБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. По случая работи сектор “Пътна полиция” – Стара Загора.

На 26.01.11 г. около 17.20 ч по път І-5 Казанлък – Стара Загора в посока юг се е движел лек автомобил “Фолксваген Голф”, управляван от Т.Е. (41) от Габрово. В района на моста към околовръстния път, при движение с несъобразена с пътните условия, релефа на пътя и интензивноста на движението скорост, , застигнал и блъснал отзад лек автомобил “Форд”, управляван от Л.К. (40) от с.Масларево. В резултат на удара двата автомобила са напуснали пътното платно и са навлезли в канавката, а “Фолксваген”-ът се блъснал челно в крайпътно дърво. При инцидента, возещата се на задната седалка във “Фолксваген”-а 20-годишна жена от Габрово е получила счупване на носа. Оказана й е амбулаторна медицинска помощ. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите. Работата по случая продължава сектор “Пътна полиция” – Стара Загора.

Кражби

На 26.01.2011 г. в 21.25 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” е получено съобщение за разбит магазин на бул. “Св.Патриарх Евтимий”. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване входната, алуминиева врата е проникнало в обекта и отнело около 60 лв. от касата на касовия апарат. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 25.01.2011 г. в Стара Загора неизвестно лице, чрез взломяване секретния патрон на входната врата, проникнало в приемната на сдружение с нестопанска цел и извършило кражба на преносим компютър. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 24.01.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение от 19-годишен старозагорец, че четири дни по-рано пред жилищен блок в кв. “Три чучура” неизвестно лице е откраднало мобилен телефон от джоба на якето му. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 25.01.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение от 15-годишен младеж, че на 19.01.2011г. неизвестно лице е откраднало мобилния му телефон. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.
На 25.01.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора неизвестно лице, след като е огънало телена ограда на лозе в местността “Магарешка поляна” извършило кражба на три метални тръби с дължина 3 м. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 25.01.2011 г. в оперативната дежурна част на Второ РУ “Полиция” е получено съобщение, че на 24/25.01.2011г. неизвестно лице, след като е счупил предно, ляво стъкло на бус “Мерцедес Спринтер” е извършило кражба на панела на авто компактдиск-плейър и лични документи. Автомобилът е бил паркиран на ул. “Крайна”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 25.01.11 г. . в оперативната дежурна част на Второ РУ “Полиция” е получено съобщение, че на 24/25.01.2011г. неизвестно лице, чрез счупване на задно дясно странично стъкло, проникнало в лек автомобил “Фолксваген Голф” и извършило кражба на авто компактдиск-плейър и акумулатор. Автомобилът е бил паркиран в кв. “Казански”. Авто компактдиск-плейър е откраднат и от паркиран на същия адрес лек автомобил “Ауди 80”, н който извършителят проникнал чрез счупване на задно дясно странично стъкло. Образувани са досъдебни производства. Работата по случаите продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 25.01.2011 г. в оперативната дежурна част на Второ РУ “Полиция” е получено съобщение, че на 24/25.01.2011г. неизвестно лице, чрез счупване на задно ляво странично стъкло, проникнало в лек автомобил “БМВ”, паркиран в кв. “Три чучура-юг” и извършило кражба на авто компактдиск-плейър.

Други

На 25.01.11 г.в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че на 23/24.01.2011 г. неизвестно лице е нарязало четирите гуми на лек автомобил “Фолксваген Пасат”, паркиран в кв.”Самара-3”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 25.01.2011 г. в оперативната дежурна част на Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че на 24/25.01.2011г. неизвестно лице е счупило задно дясно стъкло на лек автомобил “Опел Корса”, паркиран на ул. “П. Яворов”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 25.01.2011 г. в оперативната дежурна част на Второ РУ “Полиция”, че на 24/25.01.2011 г., неизвестно лице е счупило предно ляво странично стъкло на лек автомобил “Хонда”, паркиран на ул. “Д-р Т. Стоянович”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 26.01.2011 г. при извършена проверка в дома на 32-годишната Л.Л. от Казанлък в кв. “Изток” са намерени три стека цигари “Роялс” и “Слимс Ракел без акцизен бандерол. Акцизните стоки са предадени доброволно от съпруга на Л.Л. По случая работи РУ “Полиция” – Казанлък.

Ръководството на РУ “Полиция” – Стара Загора обсъди приоритетните си задачи с представители на институциите и местната власт

Работната среща се състоя в сградата на Второ районно управление “Полиция” на ул. “Арх. Хр. Димов” 37. За участие в нея бяха поканени представители на общинска администрация, в т. ч. началниците на административни бюра “Център”, “Запад”, “Железник” и “Лозенец”, представители на РИОКОЗ, Дирекция “Социално подпомагане”, РУ “Пожарна безопасност и спасяване”, “Нелсън чистота” и др.

Началникът на второ РУ “Полиция” гл. инспектор Деан Петров запозна присъстващите със структурата, функциите и приоритетите на новото районно управление. Участниците в срещата обсъдиха основните насоки и механизмите за взаимодействие между институциите за гарантиране на реда, сигурността и законните интереси на гражданите. Обсъдено бе и сътрудничеството на институциите при решаване на конкретни проблеми, свързани с прилагането на Закона за етажната собственост, предстоящите ремонти на инфраструктурата в кв. “Железник”, организацията при снегопочистването, предоставянето на полицейска закрила за деца в риск.

Второ РУП – кв.”Железник” – приемна зала

Участниците в срещата разгледаха модерната сграда на районното управление и се запознаха и с работата на центъра за административно обслужване. Началникът на РУ “Полиция” подчерта, че все още е малък броят на гражданите, които се възползват от създадената възможност да подават заявления за нови лични документи и свидетелства за управление на МПС във Второ РУ “Полиция” и се обърна към участниците в срещата с молба да популяризират услугата.

Договорено бе на 9.02.2011 г. ръководството на Второ РУ “Полиция” да се срещне и с кметовете и кметските наместници на 29-те села, обслужвани от управлението.

Говорител на ОД МВР: Й. Георгиева
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн