В Стара Загора и Ватикана запалиха елхите


В един и същи ден и час на две особено важни места в света – Стара Загора – център на вселената, и Ватикана – Меката на християнството, лумнаха светлините на коледните елхи. Във Ватикана папата благослови за мир и любов между човеците. В Стара Загора кметът проф. Светлин Танчев пожела на малките граждани и техните родители здраве и живот, весели и щастливи празници и сбъдване на всички желания. Градоначалникът участва в още две свещенодействия. Най-напред той акомпанира на живо на електрическо пиано изпълненията на прославената ученическа вокална група “Ян Бибиян”. След това заедно с истинския дядо Коледа запали светлините на елховото дърво и на цялата приказна украса.

Тържеството се проведе на общинския площад под “ръководството” на артистите от кукления театър. Те предложиха на малчуганите забавни игри, изпращане на писъмца с желания до Лапландия, закачени на балони, викторини и др. В програмата участваха още Фолклорен хор “Жарава” и Танцов ансамбъл “Траянци”.

Най-впечатляващ беше мигът на запалване на светлините. Под звуците на музика на небето над Общината се разигра невиждан светлинен спектакъл от фойерверки. Златни водопади обляха стените на белия дом. Дърветата по двете централни улици заблестяха в празнична премяна.

Нов акцент е “синьото” дърво от южната страна на площада. Само за неговата стилна украса е използван 600 метра светлинен проводник.

Боян Даскалов

От няколко години “идеолог” на коледната украса е небезизвестният административен шеф Боян Даскалов. При липсата на всякакви финансови средства, той не само е успял да запази напълно “картината” от миналата година, която ни нареди на първо място в България по стилна украса, но и собственоръчно да даде своя дан в надграждаването й. В западния край на пространството вече се издига искрящ стилобат с две светещи тела, сътворени от самия Даскалов.

Колкото и невероятно да звучи на скептиците, за да се насладят на старозагорската европейска суперукраса и да си направят снимки сред нея, в града специално пристигат гости от цялата страна.

Росица АЛЕКСАНДРОВА
-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн