Казанлък: Социалисти, членуващи в кметското сдружение, ще отпадат от БСП, ако то стане партия

Иван Гороломов

От БСП-Казанлък предупреждават, че социалисти, които членуват в създаденото миналия месец от кмета на Казанлък Стефан Дамянов и негови сподвижници гражданско сдружение “За гражданско управление”, ще отпадат автоматично от БСП. Това ще се случи, ако сдружението прерасне в партия и се регистрира за участие в местните избори, заяви Иван Гороломов, лидер на казанлъшките социалисти. “Не става дума за изключване, а за автоматично прекратяване на членството, което се регистрира от Контролната комисия и не е необходимо специално изключване”, уточни лидерът на БСП в Града на розите.

По думите му, това ще стане на основание член 27, точки 4 и 5 от Устава на БСП, съгласно които не може социалисти да членуват и в други партии. Гороломов заяви, че в ръководството на БСП следи внимателно какво се случва в сдружението и що за политика провежда, като уточни, че историята е показала и доказала, че отговорни политики се правят само от отговорни партии.

Две протестни подписки вървят в момента в редиците на казанлъшките социалисти: едната е за въведения “данък колиба” от правителството, който според Гороломов няма да оправдае очакванията и е нов удар срещу гражданите. По думите му, максималният данък, който държавата ще прибира от постройките на гражданите, е 7 лева.

Другата подписка е заради приетия на първо четене вече Закон за Изборен кодекс. Над 500 граждани от Казанлък вече са се подписали против голяма част от неговите разпоредби.

Деляна БОБЕВА
-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн