Полицията в Стара Загора и Казанлък залови разпространители на наркотици и фалшива валута

Трима мъже и две жени са задържани с различни количества наркотични вещества

При акция на РУ “Полиция” . Стара Загора около 19.00 ч. на 25.11.2010 г. в момент на закупуване на наркотични вещества са задържани 34-годишният С.С. и 22-годишната В.А. от Стара Загора. В С.С. е открита и иззета саморъчно свита цигара, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана, а от приятелката му В.А. – две пакетчета със суха растителна маса (също реагираща на марихуана) и две таблетки “Ривотрил”.

В района на бензиностанция на бул. “Славянски” са задържани разпространителят – П.Й. (31) и спътникът му – П.М. (30) – и двамата от Стара Загора. П.Й. е осъждан и е изтърпявал наказания лишаване от свобода за разпространение на наркотични вещества. При задържането му снощи от него са иззети 10 хартиени пакети с около 10 грама белезникаво прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на амфетамин. Около 2 грама белезникаво прахообразно вещество (реагиращо на амфетамин) и пакетче със суха растителна маса –(реагираща на марихуана) са открити в дома на съучастника му – П.М.

В хода на акцията е извършена проверка на гараж на ул. “Сава Силов”, нает от П.Й., където е открит плик с около 300 грама белезникаво прахообразно вещество – реагиращо на амфетамин, а от друг нает от лицето гараж на ул. П.Минев” са иззети плик с около 10 грама прахообразно вещество (реагиращо на амфетамин ) и 12 пакетчета със суха растителна маса – реагиращи на марихуана.

При специализираната полицейска операция е задържана и приятелка на П.Й. – 25-годишната А.П., у която също са открити наркотични вещества – пакетче със суха растителна маса, реагираща на марихуана и пет пакетчета белезникаво прахообразно вещество – реагиращо на амфетамин.

Петте лица са задържани за срок до 24 часа. Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава.

Задържани са участниците в организирана престъпна група, разпространявала фалшива валута на територията на три области

На 25.11.2010 г. в 09.30 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение от служител на банков клон в града, че клиент се опитва да обмени неистинска банкнота с номинал 1000 швейцарски франка. При извършената проверка е установено, че лицето, опитващо се да прокара в обръщение фалшивата банкнота е 27-годишната З.И. от Димитровград, която се легитимирала пред банковите служители с неистинска лична карта, издадена с имена и данни на несъществуващо лице.

Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които е установено че 27-годишната жена е част от организирана престъпна група, която в продължение на около месец е разпространявала неистински парични знаци в офиси на различни кредитни учреждения на територията на Кърджали, Любимец, Стара Загора, Сливен, Казанлък.

Установени са и съучастниците й : С.А. (29) от Кърджали, както и В.С. (43) и Р.Д. (27) – двамата от Димитровград. Около 16.00 ч тримата са задържани в лек автомобил “Рено Лагуна” в центъра на гр. Казанлък.

В жилище, обитавано от В.С., са намерени и иззети 36 банкноти с номинал 1000 швейцарски франка, 1 банкнота с обозначена стойност – 100 евро и неистинска диплома, а от дома на Р.Д. е иззета банкнота с номинал 50 евро. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяването и документирането на цялостната престъпна дейност на групата продължава.

Говорител на ОД МВР: Й. Георгиева
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн