CINEMA CITY отваря мултиплекс със 7 кинозали в мол “Галерия” до месец

Това ще бъде третият мултиплекс в България на най-големия кинооператор в Централна и Източна Европа

Мултиплексът ще заработи едновременно с Galleria Stara Zagora, първият модерен център за шопинг и развлечение от международен ранг в града. Cinema City Galleria Stara Zagora ще разполага със 7 зали с общ капацитет 1,300 места и ще предложи високия стандарт на киноразвлечение, с който компанията е вече позната у нас – големи екрани, топ клас прожекционни апарати, включително 4 зали, оборудвани за 3D прожекции, 5-канален дигитален съраунд звук и комфортен интериор, за да отговори на очакванията и на най-взискателните киномани. Зрителите ще могат да се потопят напълно в магията на голямото кино.

“Ние много се радваме да доведем Cinema City в Стара Загора и особено в мол, построен от такъв опитен и успешен инвеститор като GTC,” каза Муки Гредингер, главен изпълнителен директор на Cinema City International. “Един от големите активи на Cinema City са чудесните ни връзки с водещите инвеститори в региона и в GTC ние със сигурност виждаме наш важен стратегически партньор.”

Г-н Муки Гредингер, главен изпълнителен директор на Cinema City International

-

Първият у нас мултиплекс Cinema City с 13 зали, включващ единственото IMAX кино у нас, Mtel IMAX, беше открит в Mall of Sofia през 2006г. Вторият мултиплекс с 11 зали в Mall Plovdiv отвори врати миналия март. За жителите и гостите на София и Пловдив Cinema City бързо се превърна в предпочитано място за прекарване на свободното време. За 2009г. Cinema City Mall of Sofia е мултиплексът с най-висока посещаемост в България.

Един от киносалоните в новия мултиплекс

-

Cinema City International (CCI) има над 80-годишна история като водещ киноизложител. Компанията развива модерна верига мултиплекси на пазар от над 100 милиона души в шест страни и понастоящем е най-големият оператор на мултиплекси в Централна и Източна Европа и Израел. Към края на септември т.г. Cinema City управлява общо 70 мултиплекса с 687 екрана и 113 000 места в Полша, Израел, Чехия, Унгария, България и Румъния. В 9 мултиплекса компанията оперира и IMAX 3D кина.

Cinema City е най-бързо разрастващата се киноверига в Европа с подписани договори за 30 мултиплекса (над 300 екрана), които ще се открият в следващите три години. Освен с кинопоказ, Cinema City International се занимава активно с кинореклама и – чрез дъщерната си компания „Форум Филм” – с киноразпространение. В България „Форум Филм” представлява филмовите студиа „Дисни”, „Парамаунт” и „Юнивърсъл,” както и независими продукции.
През 2009г.Cinema City продаде 27,5 милиона билета в шест страни, 23,8% повече в сравнение с 2008г. Групата на CCI осигурява над 3,000 работни места.

Galleria Stara Zagora е първият търговски комплекс от международен ранг в Стара Загора. Разположен на комуникативно място в близост до центъра на града, той включва 100 обекта за мода, супермаркет, места за забавления и зона за хранене.

Globe Trade Centre S.A. (GTC) е основана в Полша през 1994 г. Понастоящем е една от водещите инвеститорски компании в Централна и Източна Европа. GTC активно развива дейност в 10 страни от региона: Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия, Хърватия, България, Словакия, Украйна и Русия. Портфолиото на GTC включва над 130 реализирани проекта.

В заключение Гредингер отбеляза: „Ние винаги сме твърдяли, че „Cinema City е най-добрият начин да се види един филм” и вярваме, че този чудесен обект и радушният прием и обслужване, което нашите клиенти ще получат в новото кино, ще ги накара да идват отново и отново.”

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн