Американци даряват компютри на сираци

Тереза Келър (вдясно) и децата, които обикалят заедно с нея света в благотворителни мисии.

-

Странстващи американци дариха на старозагорския Дом за деца, лишени от родителска грижа “Мария Терезия” шест компютъра. Основната цел на Тереза Келър, трите й деца, както и дъщерята на най-добрата й приятелка, е да помогнат на хора от различни точки на света, а също така и да подтикнат за повече разбирателство между различни етноси и култури.

“Напуснах работа, а децата – училище. Сега се обучават онлайн. Продадохме къщата си, колата и още мебели, за да плащаме сами пътуването си около света”, коментира Тереза Келър, директор на основаната от нея благотворителна фондация “Около света с нас”. Тя допълни, че са очаровани от България, както че следващата им спирка след Стара Загора е социално заведение за деца в курорта Велинград. Там отново ще бъде подарено компютърно оборудване…

Престоят им в старозагорския дом “Мария Терезия” ще продължи до 10 октомври т.г., а през това време чужденците ще организират и специални занимания по английски за децата от социалното заведение.

По професия Тереза Келър е управител на Американски археологически институт с повече от 200 000 членове. Идеята й за благотворителната обиколка около света е изцяло нейна и се е родила спонтанно. В началото неправителствената организация е отнесла множество критики, но въпреки това за около една година фондацията е събрала близо 60 000 долара.

Надя ТОДОРОВА
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн