МБАЛ “Св. Иван Рилски”

Това е една от най-модерните болница в България.

Адрес: Стара Загора, бул. “Патриарх Евтимий” 84.

Телефони на регистратурата: 042 98 89 89, 042 98 89 88

Е- mail: contacts@bolnicata.com

Има договор с НЗОК по 113 клинични пътеки.

Местоположение на картата на Стара Загора – кликни тук.

Сайт на болницата – кликни тук.

СТРУКТУРА:

Акушерство и гинегология

Обща хирургия

Съдова хирургия

Ортопедия и травматология

Гастроентерология

Ушни, носни и гърлени болести (УНГ)

Очни болести

Урология

Анестезиология

Клинична лаборатория

Микробиологична лаборатория

Патохистологична лаборатория

Образна диагностика

Медицински център “Трета поликлиника” – кликни тук

-  -  -  -  -  -  -

Рожба на идеята на машинострителния холдинг на старозагорското дружество “Металик” АД, МБАЛ “Свети Иван Рилски” е една от най-модерните болници в България. Освен с най-съвременно оборудване, тя може да се похвали и с едни от най-добрите специалисти в страната.

Разположена в централната градска част, в непосредствена близост до важни инфраструктурни обекти, МБАЛ “Св. Иван Рилски” разполага със 75 легла, разпределени в 7 отделения: акушерство и гинекология, ортопедия и травматология, обща хирургия, съдова хирургия, вътрешни болести с профил гастроентерология, очни болести и ушни, носни и гърлени болести.

Болницата разполага и със сектор по анестезиология, неонатология, урoлогия, отделение за образна диагностика, съвременно оборудвани клинична лаборатория, микробиологична и патохистологична лаборатории. За пациентите в следоперативния период ще полагат грижи и квалифицирани рехабилитатори.

Голяма част от медицинската апаратура в болницата е уникална за нашата страна, което дава приоритет за прилагане на най-новите технологии и клинични методи за безболезнено лечение и бързо възстановяване. Всяко от отделенията разполага с национален консултант и възможности за визити и работа на специалисти от национален и европейски мащаб.

МБАЛ “Св. Иван Рилски” залага изключително много на съвременните безкръвни ендоскопски методи на оперативно лечение в областите на хирургията и гинекологията, като разполага с последно поколение ендоскопска апаратура на световния лидер в областта на медицинската оптика Olympus.

В болницата са инсталирани осемсрезов скенер, рентгенова и ангиографска апаратура от най-ново поколение и С-дъга за ортопедията производство на General Electric. Гамата от апарати за образна диагностика се допълва и от модерните ехографските системи Alfa 10 на японската компания Aloka.

Уникално за страната е и лазерното оборудване за рефрактивна очна хирургия на световния лидер Carl Zeiss, с който болницата има сключен корпоративен договор.

За осигуряване на максимална сигурност на пациентите МБАЛ “Св. Иван Рилски” разполага със съвременен набор от системи за мониториране, животоподдържащи системи и висококвалифициран екип от анестезиолози-интензивни терапевти и медицински специалисти.

Настаняването на пациентите става в модерно обзаведени стаи с централна климатизация, сателитна телевизия и самостоятелен санитарен възел. Всеки пациент разполага със система за сигнализация и телефонна връзка с дежурния екип. junсподеляне в социални мрежи

9 коментари on “МБАЛ “Св. Иван Рилски””

 • desislava wrote on 7 юли, 2010, 0:09

  На 28.05.2010 г. имах удоволствието да родя своя прекрасен син в клиниката! Благодаря на Бог, че ме срещна с тези хора, с този прекрасен екип! Чувствах се обгърната с любов и топлина. Никога няма да забравя това красиво преживяване и бих родила отново там със спинална анестезия, защото чувството е голямо! Благодаря ви и най-вече на вас, д-р Бузалов! Бог да Ви пази!

 • Василев wrote on 18 юли, 2011, 20:49

  Бях писал преди време за сложен и нетипичен проблем, за който не съм сигурен към кого да се обърна – минах невролог, ядрено-магнитен резонанс, налага ми се може би консултация с неврохирург или съдов хирург… Писах на обявения имейл в сайта на МБАЛ “И. Рилски”, но никой не ми отговори – проблемът ми там е описан подробно.
  Търсих и телефон на определено лице от болницата, но не можах да го открия – въпросът си е много личен, за да се разпростирам подробно.
  Жалко… май че нещата са направени просто като начин едни пари да минат от едни ръце в други… а не за помощ.

 • Maрия Велчева wrote on 30 ноември, 2012, 14:50

  С благодарност на всички от АГ отделение в МБАЛ “Иван Рилски”! И ПРИЗНАТЕЛНОСТ НА д-р ИВАН ИВАНОВ и страхотния анестезиолог с кърпата на черепи:) БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ!

 • MariyaPetkova wrote on 5 януари, 2013, 20:57

  a az sam bezkraino razocharovana ot akusherkata na koqto popadna… hodi si po koridora, cigari si pushi a az sam sama v rodilna zala da se napavam :( blagodarq na doktorite za barzoto reagirane da mi napravqt sekcioto i nai-veche na anesteziolog Dimov (ako ne se barkam). Sega ako resha skoro pak da imame dete, zaradi tazi “AKUSHERKAA” nqma da moga da rodq normalno blizkite 2-3 god. Jalko che ne i znam imeto, ta da znaqt koq e i shto za jena e tova.

 • Ana Nikolaeva Markova wrote on 15 февруари, 2013, 17:18

  Хвала на такива лекари като д-р Попхаритов – прекрасен хирург! Дано в България се раждат много такива кадърни лекари, които си разбират от работата. Желая ви много здраве и успехи, докторе! Голям поклон и благодаря!

 • ивелина wrote on 28 май, 2013, 10:48

  Родих и двете си деца в тази болница, за съжаление със секцио, но така се налагаше. Благодарение на златните ръце на др.САРКИСЯН всичко беше успешно и безпроблемно. Благодаря му много за доброто отношение! 

 • Ваня wrote on 31 октомври, 2013, 17:43

  Искам да благодаря на д-р Бузалов за операцията, която ми направи – бъдете жив и здрав!

 • neno wrote on 7 февруари, 2014, 16:29

  какви са отзивите за очния център

 • aneliq wrote on 11 февруари, 2017, 14:59

  imam nujda ot dobar ortoped, nasochih se v stara zagora v bolnica sv.ivan rilski, no ne znam na koi ortoped da se spra, molq ako nqkoi znae da pishe. Blagodarq predvaritelno!

Напишете коментар


echo
Copyright © 2017 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн