Керъл Сладки от Куул стрийт-2: измамата в развитие. Разбра се колко пари се опитват да измъкнат от повярвалите старозагорци

Dolars-2Неочквано развитие получи сюжетът с фалшивото съобщение, което мнозина българи получават, за уж спечелени от тях 500 000 британски паунда от австралийска лотария.

Как продължава измамната история, разказва посетител на нашия сайт “Стара Загора днес”, който е оставил коментар под името Петър към предишната ни публикация (“Керъл сладки от Куул стрийт”).

За да прочетете по-лесно този много интересен текст, го копирахме по-долу. Четете и си отваряйте очите на четири, когато получавате в пощата си примамливи обещания!

Както ще разберете, ако се хванете на въдицата, следващата стъпка е да се опитат да ви измъкнат 520 паунда, което по днешния курс прави над 1200 лева.

И така:
Петър wrote on 15 юни, 2009, 21:25

и реших да им пиша……..Първо си казах – Часът е 20:00 местно време, ако ще е някоя институция би трябвало да е свършило работното време, но………. Получих следващия имейл:

ВНИМАНИЕ:Petar Ivanov Cvetanov ,

Този офис е в получаването на съобщението ви и въз основа на информацията, която сте предоставили, имаме обработват вашата печеливша и копие на вашата носител на сертификат се изпраща до Вас на адреса, който сте предоставили.

Следователно, вие сте длъжни да следват процедурата за плащане. Преди прехвърлянето на вашата награда може да се извърши / извършва, вие сте длъжни да направи плащане за Notarization и гербов налог. След проверка на вашата печеливша уведомление и документи, изпратени от нашите Координатор: г-жа Грация Karimu, ние сме длъжни да се Notarization и гербов налог върху вашата печеливша за да се даде възможност на банката извършва превода от вашата печеливша и да те направя на крайния бенефициент на съставя под австралийски Международна Лотария Инк., zoned под Лондон Плащане център.

Вие сте длъжни да извърши плащане на 520 GBP за да ни даде възможност да Notarization и гербов налог такса. Плащането трябва да се извършва чрез „Western Union парични преводи“ на името на финансовия координатор на региона. Името му и други необходими данни, необходими за плащането, са дадени по-долу:

Име: Марк Уилсън,

Адрес: Лондон, Великобритания.

Имайте предвид, че таен въпрос трябва да бъде: Какво е това? и тайните отговорът трябва да бъде: сезон. Вие трябва да изпратите информация за плащане към нас чрез имейл. Плащането информация ще включват:

SENDER НАИМЕНОВАНИЕ ……….
SENDER НА АДРЕС ………
Контролен номер на паричен превод ………
Таен въпрос ………
SECRET ОТГОВОР ………..

Целта е да се даде възможност на нашия кореспондент банка ефект на прехвърлянето на вашия печели награда телеграфен чрез банков превод, в рамките на 48 часа след изясняване на плащането за гербов налог и Notarization. Можете също така да се отбележи, че плащането за гербов налог и Notarization е, както е предвидено от английското право.

Периодите на почивка по-надолу на необходимите такси е както следва: 200 GBP е за Държавни такси / Notarization, че трябва да бъдат платени в офиса на Британския Върховният съд REGISTRAR 270 GBP е да се обърне към Съвета на вътрешни приходи, както печеливши данък. 50 GBP за превоза на вас чрез куриерска служба, на хартиен носител на Вашето Носител на сертификат и други рекламни материали, тъй като не може да бъде физически момента да ги събират.

Още веднъж, аз ви поздравя за вашата печеливша и Ви препоръчваме да направи разумното използване на вашата награда.

С най-добри пожелания,

Г-н Джонсън Дюк
(Регионална Претенции агент)
+447045746292

бутони за социални мрежи

3 коментари on “Керъл Сладки от Куул стрийт-2: измамата в развитие. Разбра се колко пари се опитват да измъкнат от повярвалите старозагорци”

  • г-н Шишеков wrote on 20 юни, 2009, 23:20

    От пръв поглед личи ,че съобщението е измамническо.Написано уж на българси но са изписани и думи на латиница.Правило номер едно е :никога не отговаряйте на е-мейли които не разбирате и не очаквате,просто с една дума безплатен обяд няма!

  • ralito wrote on 19 юли, 2009, 15:23

    Аз получих същото писмо!
    Явно действат с всички на един и същ принцип, но друго ме учуди повече:
    как продължават с всичко това, след като специално за тях има много информация в интернет?!

  • admin wrote on 19 юли, 2009, 17:21

    ralito: Да, има много информация за тях, но нечетящите, изглежда, са още повече. Сигурно е въпрос на статистика. Ако 5% от получилите съобщението не си направят проверката и отговорят, сигурно поне 1% от тях след това се хваща на въдицата. На 10 хиляди изпратени фалшиви съобщения за “печалба” този 1 процент са цели 100 души! Ами ако се изпращат не 10 хиляди, а 100 хиляди или дори много повече такива примамки (не само в България), каквито сигнали има? Аз ги получавам по 5-6 на седмица например.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн