Новият обществен посредник на Стара Загора Надежда Чакърова-Николова встъпи в длъжност

STZAGORA.NET
*
Длъжността Обществен посредник за община Стара Загора от днес заема Надежда Чакърова – Николова. Символично тя прие ключовете от офиса, от досегашния омбудсман Павлина Делчева.

Официалното представяне на Надежда Чакърова-Николова направи председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, в присъствието на председателя на Временната комисия по избор на нов омбудман и общински съветник Милена Желева и медиите в града. Той пожела успешен мандат и напомни, че в този вид работа няма „рецепта“ и всеки един въпрос ще изисква специално внимание и отношение.

„Поемайки длъжността заявявам, че ще следвам принципите на хуманността, справедливостта и безпристрастността при решаването на всеки казус. Ще надграждам постигнатото до тук и ще положа усилия институцията, която представлявам, да е надежден гарант за спазването на правата и интересите на гражданите“ – каза Надежда Чакърова-Николова. „Администрациите трябва да работят за всеки един отделен човек, а тяхната дейност трябва да е в синхрон със спазването на законовите разпоредби и в полза на гражданите. Убедена съм, че когато има правилен и градивен диалог между различните страни, то тогава работата на обществения посредник ще бъде изпълнена добре“, допълни още тя.

„Горда съм, че институцията, която представлява общественият посредник, в Стара Загора бе затвърдена. В рамките на тези осем години, в които работих, нямаше сериозни конфликти и спорове какво точно и как върши омбудсманът, каквито имаше в национален мащаб. За пореден път Стара Загора показа, че тук се работи добре“ – подчерта досегашният омбудсман Павлина Делчева. Тя се обърна и към новоизбрания посредник с думите: „Бъдете мъдра, смела, имайте търпение и никога не губете чувствителност към спазването на човешките права“.

Надежда Чакърова-Николова бе избрана с решение на Общинския съвет на 28 септември 2017 година. Тя е магистър по финанси в УНСС София. Има над 20-годишен стаж в тази област. Владее немски и английски език. Председател е на „Зонта клуб – Стара Загора“.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн