Голяма борба за първото място на ралито за влекачи в Гълъбово

STZAGORA.NET
*
Първото рали с влекачи в България се проведе вчера в Гълъбово. То бе за майторско управление. В него представителите на 15 български фирми и 24 състезатели показаха професионализма си с 23 влекача.

Ралито се проведе в един етап, в който имаше следните елементи: местене на бутилка с вода по време на движение от една платформа на друга, паркиране в гараж на преден и заден ход, пълен кръг на кръгово кръстовище, последвано от каране между конуси – тип змейка, стеснен участък на пътя и финална скоростна отсечка.

Седемчленното жури и съдии бяха разпределени по цялото трасе, следейки за нарушения, като при забелязани такива даваха по 5 наказателни секунди върху крайното време. Електронен хронометър с внушителните размери 2 на 1 метър отчиташе времето на всеки участник, видимо също за цялата публика.

В антрактите и по време на състезанието за доброто настроение за зрителите и участниците допринесоха парчетата на Рок-група „Slim Jim“ от Димитровград, а водещи на събитието бяха Томислав Русев и Николай Александров от gong.bg.

Въпреки силния дъжд и вятър професионалните шофьори не допуснаха почти никакви нарушения и доказаха професионализма си. Тримата шофьори с най-добро време бяха наградени от кмета на Община Гълъбово Николай Тонев.

Първото място завоюва Ивайло Желев с награда 1000 лева от Община Гълъбово, шампионската еднометрова купа, флагче, френско шампанско и 40 литра моторно масло, 20 л антифриз. Неговото време бе 2:01:18. Ивайло Желев е представител на фирма „Евро Транс 2007“ със собственик Генчо Георгиев от Гълъбово.

Втори на съвсем малка разлика от победителя остана Милчо Господинов, с награда 500 лева от Община Гълъбово, флагче, накладки и 20 литра антифриз, с време 2:01:52. Той е представител на фирма “Грандкомерсиал” – Гълъбово, със собственик Пламен Нейчев.

Трети финишира Велизар Евтимов с време 2:07:31, представител на „Сканиа Транс“ – Перник. Неговата награда бе 300 лева от Община Гълъбово, флагче, тапицерия и 20 литра антифриз.

Всеки от участниците в ралито получи грамота за участие, 20 литра антифриз и тениски с логото на състезанието. Наградите бяха предоставени от Община Гълъбово, фирма „Скуба – България“ и компания „ПРИСТА ОЙЛ – РУСЕ“.

Журито и съдиите бяха в следния състав: Ваня Тенева, Албена Нейчева, Вилияна Вичева, Борислав Бончев, Георги Анастасов, Иван Манев, Ангел Петков, Станислав Георгиев, Георги Георгиев и Николай Филипов.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн