На 5-ти октомври Стара Загора празнува. Програмата

STZAGORA.NET
*
Тържественото отбелязване на Празника на Стара Загора – Пети октомври, ще започне в 09.00 ч. с тържествена Света литургия в катедралния храм „Св. Димитър“. Поради реконструкцията на централния площад и пешеходната зона в Стара Загора тази година тържествата ще бъдат съседоточени пред общината и в парк „Пети октомври“.

Час по-късно ще започне ритуалът пред сградата на общинската администрация с вдигане на националния флаг. В 10.10 ч. официалните лица ще поднесат венци и цветя пред паметника „Защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877 г.“ и символичния камък за възстановяването на Стара Загора в парк „Пети октомври“.

Тържественият ритуал по връчване на званието Почетен гражданин на Стара Загора и символичния ключ на града на кмета на Млада Загора ще се състои в парк „Пети октомври“ от 10,30 ч.

Там в 11,30 ч. програмата ще продължи със спектакъл „Фолклор от безкрая“ на възпитаници на Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев“, гр.Котел.

#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн