БСП иска проверка на борсата в Плодовитово

STZAGORA.NET
*
БСП иска проверка на борсата в братядаскаловското село Плодовитово. Тя е общинско дружество и отказът на управителя да се предоставя информация и официални документи за финансовото състояние на общинското тържище, е неприемлив и буди съмнения за финансови нарушения сред населението, считат социалистите в община Братя Даскалови. Хората искат да знаят спазват ли се процедурите по обществените поръчки, има ли изменение на длъжности и увеличени ли са възнагражденията в разрез на Учредителния акт на Тържището.

Нееднократно общински съветници са задавали въпроси и са споделяли притеснения за финансовото състояние, но се отказва всякаква подробна информация и в местния парламент не се внасят документи за общинското дружество, каза председателят на БСП-Братя Даскалови Веселин Калчев. На всяка среща с жители Борсата в Плодовитово е основна тема, никой не разбира как така не се контролират финансите и действията на управителя, допълни Калчев.

БСП иска създаване на комисия, която да провери дейността на ,,Тържище с. Плодовитово“ ЕООД за периода от 01.08.2011г. до 31.12.2017г., процедурите по обществени поръчки и да направи анализ на работата на управителите. Предложението, внесено днес в местния парламент, сочи в комисията да бъдат включени представители на всички групи общински съветници. Задачата на комисията е да изготви доклад за състоянието на общинското дружество.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн