Националните финали на Фен Купа 2017 стартираха днес в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Националните финали на Kamenitza Фен Купа 2017 стартираха с много емоции днес на стадион „Берое“ в Стара Загора. Турнирът беше посрещнат от кмета на Стара Загора Живко Тодоров, зам.-кмета Красимира Чахова и легендите на „Берое“ Петко Петков и Васил Драголов. Сред официалните гости беше и генералният директор на „Каменица“ АД Димо Димов.

Точно 10 са отборите, достигнали до финалите и възможността да спечелят уникалната голяма награда, която очаква националните шампиони – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа. Всеки от тях е регионален шампион на своята област и е доказал уменията си измежду близо 1200 тима.

Националните финали на турнира бяха официално открити от генералния директор на „Каменица“ АД Димо Димов, който благодари за домакинството на кмета Живко Тодоров: „Стара Загора за пореден път доказа, че е един истински футболен град, сериозен футболен град, изключително красив. За мен е истинско удоволствие да бъдем тук. Вече сме в края на петнадесетото издание на Kamenitza Фен Купа. За нас е удоволствие да помагаме на „приятелите от квартала“ да практикуват любимия си спорт в професионални условия и да допринасяме за развитието на българската футболна култура“.

Като официални домакини на финалите се изявиха кметът на Стара Загора Живко Тодоров, бившият световен шампион по лека атлетика за ветерани и настоящ заместник-кмет на Стара Загора Красимира Чахова и легендите на „Берое“ Петко Петков и Васил Драголов. „Благодаря на „Каменица“ АД, че вече 15 поредни години организира и развива най-мащабния футболен турнир за любители в България. Честно казано, не усетих кога минаха толкова много години от първото ми участие на Фен Купа. Като виждам кои отбори са се класирали на националните финали съм напълно убеден, че ни очакват изключително интересни мачове. Нека най-добрият сред вас победи, въпреки че вече всички сте доказали, че сте най-добрите“, сподели кметът Живко Тодоров по време на откриването.

В рамките на встъпителната церемония всички официални гости се включиха в тегленето на жребия, който разпредели 10-те отбора финалисти в две групи по пет:
Група „А“ - Група „Б“:
А1 – „А Отборът“ (Русе) Б1 – „Уефалона“ (Хасково)
А2 – „ГП Лука“ (Плевен) Б2 – „ГП Лука“ (Плевен)
А3 – „Каталунците Кирчево“ (Ловеч) Б3 – „Бургас Спорт“ (Бургас)
А4 – „Бат Динко и приятели“ (Варна) Б4 – „Тяло пречиш ми“ (София)
А5 – „Феникс“ (Стара Загора) Б5 – „ВИП Дент“ Пловдив

Веднага след откриването финалистите почерпиха вдъхновение от атрактивен демонстративен мач между ветераните на „Берое“ и тима на община Стара Загора. Срещата протече много приятелски и спортсменски. Общинарите играха много самоотвержено и в крайна сметка измъкнаха победата с 2:0.

#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн