Спира се движението по трасето на автомобилното състезание „Писта Стара Загора 2017“ през уикенда

STZAGORA.NET
*
С оглед осигуряване на безопасност на движението и предприемане на необходимите мерки за спазване на реда за организиране на „Писта Стара Загора 2017“, кръг от Републиканския шампионат на Българската федерация по автомобилен спорт, Община Стара Загора уведомява, че на 30.09.2017 г. (събота) за времето от 10:00 ч. до 19:00 ч. и на 01.10.2017 г. (неделя) за времето от 07:00 ч. до 16:30 ч. се спира движението на всички видове транспорт по улиците, през които минава трасето на автомобилното състезание, както следва:

Движението ще бъде спряно по бул. „Никола Петков“, в участъка от бул. „Никола Петков“ № 20 (Съюз на българските автомобилисти – клон Стара Загора) до разклона за кв. „Зора“, без да се ограничава движението в кръстовището на бул. „Никола Петков“ и СБА.

Движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС-та извършващи транспорт за собствена сметка, ще се осъществява по обходен маршрут, както следва:

• За движещите се по път II-66 посока от изток на запад, на кръстовището за с. Хрищени се отбива движението за София, Казанлък и Хасково. Минава се през с. Хрищени. Маршрутът минава през кв. „Голеш“. На кръстовището на пътя за с. Хрищени и път I-5, движението към Хасково е затворено. Всички коли минават през гр. Стара Загора – надлез „Наталия“ – бул. „Славянски“ – бул. „Св. Патриарх Евтимий“;
• Движещите се посока Бургас, минават през с. Хрищени към път II-66;
• Движението от път I-5 към Стара Загора и Бургас се отбива на надлеза за Раднево, през Стара Загора и с. Хрищени;
• Товарните МПС над 3,5 тона, движещи се от Русе и Бургас към Свиленград се отбиват през Нова Загора на надлеза на път I-6 и II-55 на юг от гр. Гурково;
• Товарните МПС над 3,5 тона, движещи се от Свиленград към Русе и Бургас се насочват по автомагистрала „Тракия“;
• Обществения транспорт, обслужващ кв. „Зора“, ще се движи по обходен маршрут, както следва: ул. „Родопи“ – с. Хрищени – път II-66 – вход магазин „Метро“ /изток/ и обратно;
• Маршрутът на автобусна линия № 13 ще се изпълнява до СБА;
• Пътуващите с градски транспорт от кв. „Зора“, ще бъдат обслужвани от автобусни линии № 9, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 22, 24.

Движението на обществения градски транспорт ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието, по преценка на служителите, пряко ангажирани с охраната на събитието.

Община Стара Загора се извинява за причиненото неудобство и призовава за стриктно спазване на вертикалната пътна сигнализация
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн