„Нощта на изкуствата 2017“ в Стара Загора е посветена на природата

STZAGORA.NET
*
Зам.-кметът по хуманитарните дейности Иванка Сотирова и директорът на Регионалния исторически музей Петър Калчев откриха 12-то издание на „Нощ на изкуствата“ в Стара Загора. Проявата започна с изпълнение на клуба за български народни танци „Тракийци“.

„Тази година „Нощта“ е посветена на природата – тази природа, която ни храни, която ни заобикаля, в която живеем. Трябва да я пазим, да я съхраним за следващите поколения. Това е наистина важна тема за всички нас“ – заяви Калчев.

Зам.-кметът Иванка Сотирова поздрави любителите на изкуството и гостите на града, като припомни, че това е един от наситените с инициативи дни преди Празника на Стара Загора – 5 октомври. „В съзвучие с европейските практики откриваме поредната „Нощ на изкуствата“. Всички културни нистутции са подготвили многостранна и разнообразна програма, с повече от 60 събития, предназначени специално за вас“ – обърна се към множеството Сотирова. Малко по-късно тя откри в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ изложба с фотографии на българските антарктици в присъствието на проф.Христо Пимпирев и представители на Българския антарктически институт.

Изключително богат тази година е афишът на „Нощта на изкуствата“ в Стара Загора. В различни културни локации на града се провеждат много и различни изложби, експозиции, представления, концерти и др. До късно през нощта за безплатни посещения са отворени вратите на музеи, галерии, Опера, библиотеките и др. Музика, танци, изложби, срещи с творци продължават до малките часове.

Тази година организаторите от Община Стара Загора канят и на вълнуващо пътешествие с “Музика на живо”, която се реализира за 4-та поредна година в рамките на нощта. В различни старозагорски заведения се изпълнява качествена музика на живо, като на всяко отделно място звучи специфичен музикален стил. Идеята е хората, тръгнали на културно пътешествие в града, сами да изберат своята дестинация и концерт. Повече от 4 часа музика очакват старозагорската публика. Концертите, започнали в 8 вечерта, приключват след полунощ.

#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн