43 са заявките за участие в тазгодишната “Писта Стара Загора”

STZAGORA.NET
*
Възобновеното преди три години автомобилно състезание “Писта Стара Загора”, което е кръг от Националния шампионат, ще събере на източния пътен възел на града пилоти от различни краища на страната. Автомобилната надпревара ще се проведе тази събота и неделя (30 септември и 1 октомври). Това обявиха организаторите от АСК Стара Загора пред медиите днес.

Техническият преглед започва в 8.30 часа в събота, а тренировките стартират в 13.00 часа. Организаторите канят всички фенове на състезателните автомобили, за да разгледат отблизо возилата и да се запознаят със спецификите им.

В събота между тренировките ще има и нещо ново – официално представяне на група Eneos. „Тази година участваха само на “Писта Калояново”, а догодина очакваме да бъдат официално обявени за отделен клас. Те ще бъдат при нас като атракция“ – съобщи Илия Бояджиев, председател на АСК Стара Загора.

Рев на двигатели ще се чува още от съботния ден, когато са квалификациите за шампионата. В неделя официалното откриване ще се състои в 10.00 часа, а първият старт ще бъде в 10.30 часа. Трасето е непроменено – 2.8 км, както и групите – „Спорт”, „Тунинг” и „Макси”. Организаторите са предвидили и атрактивна съпътстваща програма.

Участниците в „Писта Стара Загора“ отново ще подкрепят инициативата, целяща повишаване на безопасността на движение – „Аз съм бъдещето. Пази ме!“. „За нас това е не е само кампания, това е кауза, защото високите скорости са за организираните мероприятия, на пътя трябва да спазваме правилата“ – подчерта Албена Стоянова, секретар на АСК – Стара Загора.

В края на състезанието, както и в предходните издания, ще бъдат връчени и няколко специални купи – приз „Fair Play пилот”, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на шампиона на България и член на УС на БФАС Георги Петров, както и „Купата на кмета“.

Организатори са АСК Стара Загора и Българската федерация по автомобилен спорт, с подкрепата на Община Стара Загора.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн