НАП приема коригиращи декларации до края на септември

STZAGORA.NET
*
Гражданите и фирмите могат да коригират еднократно годишните си данъчни декларации
*
От 2017 година гражданите и фирмите имат още една възможност сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната им данъчна декларация. Еднократно коригиращата декларация се подава до 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната 2016 година. Възможността не важи за онези граждани, които са пропуснали законовия срок – 2-ри май 2017 г. – за деклариране на доходите си, както и за фирмите, чийто срок за деклариране на данък печалба изтече на 31 март. На всички некоректни физически и юридически лица са съставени актове за нарушение.

В офис НАП Стара Загора през 2017 г. са подадени 24 259 декларации за доходите на физически лица (по чл.50). Корпоративните декларации (по чл. 92 от ЗКПО) през настоящата година са 18 856, като 68% от тях са изпратени по интернет.

Повече информация по темата може да бъде получена от информационния център на НАП на телефон 0700 18 700, на цената на градски разговор.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн