На 95 години е най-възрастният състезател в Балканския мастърс шампионат по лека атлетика в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Андреас Полихронопулос от Гърция, който преди два дни навърши 95 години, е най -възрастният участник на Балканския мастърс шампионат по лека атлетика, който започна тази сутрин в Стара Загора. При жените на най-достолепна възраст е 88-годишната Лучия Раду от Румъния. В рамките на три дни рекорден брой – 641 лекоатлети-ветерани, ще премерят сили в 19 дисциплини на стадион “Берое” в Стара Загора.

Днес там беше открит 27-мият Балкански мастърс шампионат по лека атлетика. В него участват над 640 състезатели от 12 държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна гора. Още преди официалния старт падна и първият рекорд на скок височина при жените, съобщи ресорният заместник-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова, която е носител на олимпийски, световни и европейски титли от игри за ветерани и президент на Организационния комитет. Тя приветства гостите от името на организаторите и пожела на участниците невероятни спортни емоции и прекрасни преживявания от докосването до хилядолетната история на града, така че тръгвайки си от него, да поискат да се върнат пак.

В официалната церемония по откриването участваха още Весна Репич – секретар на Европейската мастърс федерация, президентът на Българската и Балканската мастърс федерации Здравка Йорданова и др.

Организаторите подариха специален плакет на кмета на Стара Загора Живко Тодорв с признателност за гостоприемството и подкрепата за спортното събитие. Специална комисия оповести имената на най-добрите атлет и атлетка на Балканите за 2106 г.Това са Беса Каласан (45-49 г.) и Драго Николич (65-69 г.) от Словения.

Организатори са Община Стара Загора и Българската мастърс федерация, с подкрепата на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ и Мтел.

Най-много участници – 93, има регистрирани във възрастовата група 45-49 години.

Събитието е част от кампанията „Стара Загора – европейски град на спорта 2017“. Повече информация на: www.bmacs2017.eu


#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн