Въздушната линейка на „Активна грижа“ спаси руски парапланерист

STZAGORA.NET
*
Руски парапланерист пострада тежко при падане в района над Сопот, близо до хижа Незабравка.

Сигналът за инцидента е подаден около 15.30 часа до Планинска спасителна служба, откъдето са потърсили съдействие на спешния телефон на „Активна грижа“ – 0800 10 200.

За минути кризисният щаб на застраховката взе решение да изпрати хеликоптер към мястото, тъй като мъжът е с тежки наранявания. По първоначална информация пострадалият е с два счупени крака, открита рана с обилно кръвотечение, гръдна травма и съмнение за вътрешни перфорации.

При мъжа е изпратен лекар, който своевременно е информирал въздушните екипи и кризисния щаб на „Активна грижа“ за състоянието на парапланериста. Подадени са и данни към болница „Св. Анна“ в София, където около 17 часа се очаква да кацне хеликоптерът.

Ще продължим да следим състоянието на пострадалия руски гражданин, съобщават от застрахователното дружество “Лев инс”.

„Активна грижа” на “Лев инс” е застрахователен продукт, който осигурява на застрахованите въздушен и наземен транспортен асистанс, както и оказване на първа долекарска помощ в случай на настъпила злополука и/или акутно заболяване. Първата долекарска помощ се оказва на мястото на настъпилото събитие от парамедици при наземния асистанс и отмедицински екип при въздушния асистанс.

Продуктът е част от мащабния проект „Активна грижа”, съвместна инициатива на Клуб „Активна сигурност“ и Български Червен кръст. Целта на проекта е да подпомага дейностите на държавата в областта на първата долекарска и медицинска помощ чрез действия на специално обучени екипи.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн