В Сладък кладенец отпразнуваха с песни и танци своя празник

STZAGORA.NET
*
“Бъдете здрави и се радвайте на празниците и на делниците все заедно. Традициите са основата, която ни държи като народ. Съхранявайте ги и ги предавайте напред!” С тези думи председателят на Общинския съвет в Стара Загора Таньо Брайков се обърна към жителите и гостите на село Сладък кладенец. На площада в центъра днес с пъстра програма населеното място отбеляза своя празник.

„С особена радост ви приветствам с добре дошли. Днес е моментът, в който си спомняме миналото и дните като днешния, в който близки и далечни роднини, деца и приятели са се качвали на коне и каруци, за да отидат на събор. Така те са засвидетелствали своето уважение и любов едни към други. Радвам се, че виждам днес тази традиция, която не е отживяла. Вярвам, че и за най-малките населени места има бъдеще, а в основата му сме всички ние“ – каза кметът на селото Пенка Михайлова. Тя благодари сърдечно за помощта и подкрепата, която получава от Община Стара Загора, Общинския съвет, местните НЧ „Просвета-1898“ и Клуб на пенсионера, колегите си от съседните села, както и на всички жители на Сладък кладенец. Със специални грамоти бяха отличени осем деца, които през ваканцията са помагали за почистване и освежаване на селото. „Вие ни показахте как заедно можем да се грижим за природата, за мястото, където живеем, за да ни е уютно и приветливо. Почиствайки около паметника в центъра на селото и многобройните чешми, вие дадохте пример на всички нас, възрастните. Гордеем се с вас!“ – обърна се към малчуганите кметът.

Гости на тържеството в Сладък кладенец бяха още общинският съветник, отговарящ за селото Динко Михайлов, народният представител Радостин Танев, десетки кметове и кметски наместници на села от община Стара Загора. В празничната програма участваха ОФА „Загоре“, Мъжка тракийска група „Тракия“ и децата от танцовия състав от Центъра за подкрепа и развитие към Община Стара Загора.

#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн