В събота РИОСВ – Стара Загора ще отговаря по телефона на въпроси, свързани с кампанията „Да изчистим България заедно”

STZAGORA.NET
*
В деня на почистването* от 10 до 17 часа експерти по управление на отпадъците от РИОСВ – Стара Загора ще отговарят на въпроси на граждани, свързани с организацията по предаване на отпадъците на следните телефони: 042/692 237 и 042/692 234.

На 16 и 17 септември общините ще бъдат освободени от дължимите отчисления по Закона за управление на отпадъците за количествата депонирани отпадъци, събрани по време на кампанията. Ще бъде осигурен свободен достъп до съответните регионални депа за всички транспортни средства, които ще се включат в инициативата.

МОСВ е основен партньор в организирането и провеждането на екологичната инициатива на bTV Media Group „Да изчистим България заeдно“. За поредна година ръководството и служителите на централната администрация и регионалните структури ще участват активно в инициативата, ще обобщават данни за количествата на депонираните отпадъци.

За шести път експертите на РИОСВ – Стара Загора ще се включат в инициативата „Да изчистим България заедно” на 16 септември 2017 г. Тази година екипът ще почиства замърсени с отпадъци терени край главен път Казанлък-Павел баня и участъка на река Габровница в землището на село Долно Сахране, община Павел баня, попадащо в ЗЗ „Язовир Копринка” с код BG 0000261.

Петнадесет общински администрации от териториалния обхват на РИОСВ – Стара Загора са потвърдили участие в екоинициативата и са обявили местата за почистване.
——-
* Рециклират безплатно ненужни мебели от домакинствата в РЦУО – Ракитница, в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно 2017“
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн