В понеделник – велошествие за Европейска седмица на мобилността в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Традиционното велошествие по инициатива на Европа Директно – Стара Загора, отбелязващо Европейската седмица на мобилността 16-22 септември, ще стартира в понеделник от 10:00 часа пред Общината
*
Европейска cедмица на мобилността е кампания на Европейската комисия, която дава възможност да се представят алтернативни начини за устойчива мобилност на жителите на европейските градове и да се предизвика промяна на поведението към устойчиво придвижване. Цялостната кампания Европейска седмица на мобилността се подкрепя от Генералните дирекции на Европейската комисия „Мобилност и транспорт“ и „Околна среда“. Разработена е и обща уеб платформа за популяризирането на устойчивите начини на придвижване в градовете на Европа – www.mobilityweek.eu. Тя се отбелязва вече 16 години, а 22-ри септември е традиционно обявен за Ден без коли.

Европейска седмица на мобилността 2017 се чества под мотото “Чиста, споделена и интелигентна мобилност”, като се използва подканващата фраза “Заедно стигаме по-далеч”.

В тази връзка Европейски информационен център Европа Директно – Стара Загора инициира на 18.09.2017г. традиционно отбелязване на тази паневропейска кампания. Събитието се провежда в партньорство с Община Стара Загора, ОД на МВР Стара Загора, сектор „Пътна полиция”, Центъра за подкрепа за личностното развитие към Община Стара Загора, Български младежки червен кръст – Стара Загора, МТБ Велоклуб Зарата, колоездачен клуб Верея и МОЛ Galleria Стара Загора, с медийната подкрепа на БНР Стара Загора.

Тази година Европейската седмица на мобилността в Стара Загора ще бъде отбелязана с деца от IV-VI клас от училищата в града. Събитието ще протече в три етапа – теоретичен урок за правилата на движение и предвижване с велосипед в градска среда, велопоход по велоалеите в централна градска част и демонстрация на оказване на долекарска помощ при възникнал инцидент. За участниците има предвидени специални награди и материали от Европа Директно – Стара Загора.

Началото ще бъде на 18.09.2017г. от 10:00 часа на кръстовището на двете основни велоалеи пред Община Стара Загора с теоретичната част, представена от сектор „Пътна полиция”. След това участниците ще се придвижат с велосипеди по изградените велоалеи до МОЛ Galleria Стара Загора, където ще бъде проведена демонстрация на долекарска помощ от Българския младежки червен кръст и ще има забавна програма за всички присъстващи, представена от съставите към Центъра за подкрепа за личностното развитие към Община Стара Загора.

Всички деца от IV, V и VI клас могат да се включат в събитието. Единственото условие е да бъдат със своя велосипед и в добро настроение.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн