33-годишна изтеглила кредити на името на 55 души без тяхно знание

STZAGORA.NET
*
Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо Петя Л., на 33 г., за това, че в условията на продължавано престъпление, чрез използване на неистински документи е получила без правно основание чужди движими вещи – парични средства, с намерение противозаконно да ги присвои, като полученото имущество е в особено големи размери и в особено тежък случай – престъпление по чл.212 ал.5 вр.с чл.212 ал.1 вр. с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Петя Л. е предадена на съд за това, че в периода от 5.08.2015 г. до 16.03.2016 г. в Стара Загора и Варна, чрез използване на неистински документи – 55 договора за потребителски кредит, сключени между финансово дружество със седалище във Варна и 55 кредитополучатели, е получила без правно основание общо 118 700 лева. Сумите били отпуснатите по потребителски кредитите, сключени без знанието на лицата, чиито данни са използвани. Парите били приведени по 13 банкови сметки на Петя Л. и на управлявани от нея дружества.

По делото е установено, че парите, предоставяни по различните кредити, били в размер от 1000 до 3000 лева. Петя Л. се е сдобивала с данните на пострадалите чрез обяви за работа в нейната фирма, брошури, лични контакти или чрез свои познати, като е плащала комисиони и тези лица са й предоставяли ксерокопия на лични карти и документи за доходи. Тя е работила във финансовия център от две години и също е имала достъп до лични данни. Сигналът в полицията е бил подаден, след като пострадалите започнали да получават съобщения, че не обслужват заемите си.

По делото са разпитани 63 свидетели, извършени са експертизи, иззети са веществени доказателства. Предстои Окръжен съд – Стара Загора да насрочи заседание по делото.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн