Зам.-кметът Красимира Чахова е едно от лицата на Европейската седмица на спорта тази година

STZAGORA.NET
*
Министерството на младежта и спорта организира за трета поредна година Европейска седмица на спорта в България. Тя ще се проведе от 23 до 30 септември с различни спортни събития в девет града, един от които е Стара Загора. Събитията включват представяне на дейността на спортни клубове с информация как повече хора да се присъединят към тях, спортни демонстрации и турнири.

Някои от най-известните и успели български спортисти, заедно с перспективни и талантливи млади състезатели, спортисти с увреждания и ветерани ще бъдат лица на Европейската седмица на спорта. Едно от тях е заместник-кметът на Стара Загора и многократна шампионка и медалистка в леката атлетика от световни и европейски първенства за ветерани Красимира Чахова.

Олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова, талантливите лекоатлетки Лиляна Георгиева (сребърна медалистка на 1500 м от европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки) и Александра Начева (световна вицешампионка в тройния скок за девойки под 18 г.), параолимпийският и световен шампион в тласкането на гюле Ружди Ружди, волейболистът Цветан Соколов, шампионката в слалома от Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс Радена Ангелова, футболният национал Ивелин Попов, финалистът от световното първенство по плуване Антъни Иванов и европейската шампионка за девойки до 18 години по тенис на маса на двойки Мария Йовкова ще бъдат останалите, които ще промотират активния начин на живот и ползите от спорта.

Те са записали специални видео послания към своите фенове, които са публични във facebook страницата на Европейска седмица на спорта:
https://www.facebook.com/beactive.bg/videos/1650886061601773/
https://www.facebook.com/beactive.bg/videos/1649632788393767/
https://www.facebook.com/beactive.bg/videos/1652382094785503/

Европейската седмица на спорта ще бъде открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев на 23 септември в София
Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на заниманията със спорт и двигателната активност сред населението в Европа. Целта е да се увеличи броят на физически активните граждани, защото спортът повишава качеството на живот, подобрява здравето, намалява икономическите разходи на домакинствата и носи послание за толерантност. Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз.

#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн